Matkailua, joogaa, mansikoita, enkeleitä, luomua. Hetkiä, ajatuksia ja elämää.

lauantai 21. maaliskuuta 2009

Wanhan pirtin vintillä


Meidän pihalla nököttää wanha pirtti. Entisen päärakennuksen puolikas, kammarit on purettu pois uuden talon valmistuttua. Katto on päällystetty pellinpalasilla ja pyöreillä tiesuolapurkin kansilla. Noita samaisia purkinkansia löytyy myös kuivaamorakennuksen katolta. Hauskan näköistä pintaa..

Kuivaamo huhtikuussa -08
(Lunta oli siis noin vähän! Jokohan kuukauden päästä ollaan samoissa lumimäärissä..)

Kauhean tiivis tuollainen kattopinnoite ei ole. Vettä onkin päässyt välikattoon ja seinähirretkin on osittain melko huonossa kunnossa.. Muutenkin koko tönö on melko surkeassa kunnossa. Uuden talon papereissa kuitenkin lukee että vanha talo on kunnostettava, joten ainakin aiotaan yrittää pelastaa se. Viime kesänä piipun juuressa kasvoi horsmaa..

Tarkoitus oli syksyllä levittää pressut katolle suojaamaan enemmiltä vesivaurioilta. Pitkät tikapuut vaan sattui sillon vielä olemaan toisella paikkakunnalla, ja homma jäi tekemättä. Tänään Mies kiipesi katolle pudottelemaan lumia pois. Kävi sitten samalla kurkistamassa vintille. Vintiltä löytyi paljon aarteita: erilaisia vanhoja astioita katonraoista tippuvaa vettä keräämässä. Osa oli täynnä jäätä ja tiukasti lattiassa kiinni. Nämä muutamat aarteet heitteli sieltä alas. Suurin astia oli niin suuri, että oli pakko käydä mittaamassa kuinka suuri se onkaan. Läpimitta oli 82 cm. Näihinhän voi suunnitella vaikka mitä ihanuuksia, kukkasia..


5 kommenttia:

Pellon pientareella kirjoitti...

Oi, mitä kaikkea ihanaa teillä siellä onkaan! Hienoa, että yritätte pelastaa talon, pelastamisen arvoinen se onkin, onnea matkaan! Ja aika erikoinen kattoratkaisu, täytyy sanoa, tuollaista en ole ennen nähnyt.

Jossu kirjoitti...

Hienoja aarteita löysitte vintiltä. Vanhaa kannattaa aina yrittää korjata ja säästää.
Voi kuin meilläkin olisi jotain vanhaa täällä pihalla, mutta talomme on rakennetuut kaupunkialueelle ja aiemmin tämä oli pelkkää metsää. Leppoisaa lauantai-iltaa!!!

"Kantriina" kirjoitti...

Voi minkämoinen aarre-aitta teidän pihamaalta löytyykään!! Tuommoisen pienen "kylpysoikon" ottaisin mieluusti itsellenikin :)

Terkuin,
Kantriina

Maantiepellon Emäntä kirjoitti...

Hienoja aarteita! Ja uskomaton katto!:)

Vianna kirjoitti...

Kiitos! Innolla odotan kunhan lumet sulaa aittojen ovienkin edestä, ja pääsen rauhassa kiertelemään aitoissa ja etsimään lisää aarteita. Pari tuolia tuotiin jo syksyllä tupaan, keittiöön sopiva ruokapöytäkin siellä muistaakseni oli, syksyllä ei ollut vielä keittiössä tilaa sille. Nämä sinkkiastiat oli kyllä hieno löytö, tuo kylpysoikko on tosi komea!