Matkailua, joogaa, mansikoita, enkeleitä, luomua. Hetkiä, ajatuksia ja elämää.

sunnuntai 8. maaliskuuta 2009

Hyi yäk!

Kivaa! Sain Jossulta mielenkiintoisen haasteen listata viisi inhokkiruokaa. Olisi ollut helppo tehtävä vielä kymmenisen vuotta sitten, olen ollut hirrveän ruokarajoitteinen. Vaan enpä ole enää. Kiitos kuuluu suurelta osin anopille, luulisin. Nyt tuntuu yhtäkkiä hankalalta löytää ruokia jota olen joskus maistanut enkä mielelläni söisi uudelleen..

Huomasin että ruokien kuvaamistakaan en juurikaan harrasta.. Lapset sen sijaan harrastaa ruokataidetta, ja joskus on niitä tullut kuvattua lapsille muistoksi, että raaskivat syödä taideteoksensa..


1. Lihaperunasoselaatikko
Muistan kuinka koulussa tutustuin tähän ruokaan. Ei ollut hyvää. Sileän perunasoseen joukossa kovia jauhelihapalleroisia.. Ekaluokalla tämän syömiseen ei riittänyt ruokavälituntikaan.. Nakeissakin oli joskus 70-80-luvun vaihteessa kovia palleroita sisällä. Meni mooonta vuotta ennen kuin suostuin syömään nakkejakaan..

2. Rössypotut
Liekö joku oululainen perinneruoka. Keitossa perunaa, veripalttua ja läskisiä lihanpaloja.. Ei ihan meikäläisen makuun. Onneksi tätäkään ei ole koskaan meillä kotona tarjottu. Koulussa oppii kaikenlaista..

3. Matikkasoppa
Rakas anoppini oli valmistanut meille herkullista madekeittoa raskaana ollessani. Soppa varmaan oikeasti oli tosi hyvää, en vaan voinut kuvitellakaan edes maistavani, seassa nimittäin kellui mätipalleroita.. Pelkkä niiden näkeminen riitti muuttamaan nälän yökötykseksi. Eli ei mätiäkään minulle, kiitos.

4. Sienet
Haisee pistävälle, ei maistu oikein miltään. Minun käsitykseni sienistä. Enkä ole kokenut tarvetta muuttaa sitä. Kreikkalaisessa ravintolassa vahingossa haukkasin herkkusientä, se oli sitkeätä ja siinä oli tummia "suonia". Juu ei sieniä.

5. Homejuusto
Ei kaivanne selittelyjä, en vaan tykkää.

Inhokkiruokahaaste lähtee eteenpäin teille: Shädäp, Hallatar, Heli, Mari sekä Lumipyry

3 kommenttia:

Jossu kirjoitti...

Näistä jättäisin minäkin syömättä Rössypotut ja Matikkasopan. Kuulostavat aika "eksoottiselta". Lihaperunasoselaatikko JEE, herkkusienet YES grillattuna ja pizzassa ja homejuusto menee pienissä määrissä.
Kiva kun otit haasteen vastaan ja jatkoit sitä.

Jossu

Una Reinman kirjoitti...

Hahaa! =)

Kiitos, pitäneepä miettiä. =)

Hauska tuo taiteellinen ruokalautanen. =)))

Vianna kirjoitti...

Hei Jossu! Eipä kestä. Kiva kun haastoit! On aina mielenkiintoista oppia tuntemaan ihmisiä paremmin, vaikka sitten ruokien perusteella..

Hei Hallatar! Kiva kun löysit tänne. Mielenkiintoista nähdä mitä paljastuu..