Matkailua, joogaa, mansikoita, enkeleitä, luomua. Hetkiä, ajatuksia ja elämää.

tiistai 10. maaliskuuta 2009

Värkkyitä

Rautalangastavääntämiskurssilla tein meille uuden vessapaperitelineen, kun entinen (muovinen) meni aikoja sitten poikki. On ollutkin tosi tarpeellinen ja kovassa käytössä, vaikkei vielä olekaan ruuvattu paikoilleen. Ihan hyvin jopa ehkä paremminkin toimii näinkin, narusta roikkuen.

Lisäksi ihka ensimmäisenä metallilankatyönä tein tuollasen kynttilänpidikkeen seinälle, tuota ei tosin voi käyttää ihan hirsiseinän vieressä. Siirtyy tiiliseinään tai ehkä jopa leivinuunin kylkeen kunhan seinä ensin maalataan. Eli voi vierähtää muutama vuosikin..

Tuollanen ihana kulho oli pakko saada tehdä. Vaikutti helppotekoiselta, ja melko äkkiä se valmistuikin. Kulhosta tuli melko iso, inspiraatiokuvan kulhossa köllötteli kolme kroissantia. No, mahtuupa ainakin koko perheen eväät.. Oikeasti en tiedä miten elintarvikekelpoista tuo rautalanka mahtaa olla.

Kokeilin myös tehdä paperinarusta makramee -solmuilemalla sipulipussin. Ihan tyytyväinen en lopputulokseen ole, pussukasta tuli vähän muotopuoli ja solmut on himpun liian tiheässä. Hyvin jaksaa kuitenkin sipuleita kantaa.


Opettajalta ostin paljon erivärisiä ja erivahvuisia rautalankoja, että pääsen kotonakin värkkäileen kaikenlaista. Ja onhan noita syntynytkin.

Iso projekti oli lankakorin tekeminen. Pari viikkoa tekele nökötti keskeneräisenä kaapin päällä, tein sitä aina silloin tällöin. Vihdoin sain korin valmiiksi, ja aika hyvin se nielee kaikki tämänhetkiset lankakerät. Onneksi täältä ei tule lähdetyä usein lankaostoksille..


Tälläista hauskaa jalallista kulhoa oli pakko kokeilla vääntää. Siitäkin tuli melko iso. Vissiin suuruudenhulluus vaivaa tässäkin asiassa.. Vetää hyvin parikin pussillista Tipukonvehteja.


Tämä harrastus ei taatusti jää tähän. Sen verran mukavaa puuhaa noiden suunnitteleminen ja sormenpäät hellinä vääntäminen on. Maalaissisustuslehdistä löytyy kauheen paljon kaikkia ideoita mitä voisi tehdä..

8 kommenttia:

Jossu kirjoitti...

Kyllä olet taitava nainen Heinähattu!!!
Tuo vessapaperiteline on ihana, milloin vaan vaihtaisin meidän oman tuollaiseen. Ja nuo kulhot, hurmaavia. Ihanaa kun laitoit nuo kauniit tekeleesi tänne näytille. Tästähän voisi ihan innostua itsekkin. Tosin en koskaan ole törmännyt rautalankakursseihin täälläpäin. Pitänee googlettaa heti.

Hanski kirjoitti...

Voi miten hienoja tekeleitä! Tuo vessapaperiteline on ihana, ja toinen suosikkini on ehdottomasti tuo kulho ilman jalkaa (toki jalallinenkin on kaunis). Tuollaista kulhoa olen itsekin joskus haaveillut hedelmäkoriksi tms. Kuinka paljon aikaa menee yhden kulhon vääntämiseen noin suunnilleen?

Vianna kirjoitti...

Kiitos paljon Jossu ja Hanski! Tuo vessapaperiteline on muuten väännetty pesulan hengarista, päällystetty ja koristeltu. Enpä arvannut että siitä niin hieno tuli että kehutaan ihan! Aion tehdä tuommosen samanlaisen mutta vähän pienemmän "pitsireuna"kulhon sinkitystä langasta. Arvioisin että aikaa yhden kulhon vääntämiseen menee kolmisen tuntia.

Piitis kirjoitti...

Heissan! Hienosti olet rautalankaa vääntänyt,ovat taidokkaita.
Minä olen tehnyt kaksi samanlaista mallia (korit)kun sinulla on. No kaikki tietysti ovat uuniikkeja, mitä itse kukin vääntää, mutta mallit olivat samat rautalankakurssilla minkä kävin. Nyt vaan vääntämään lisää, niin ei unohdu tekniikka.
Terkuin Piitis

Lennu kirjoitti...

Heipsan Heinähattu!
Tulin heti kurkkaamaan blogiasi,kiitos vierailustasi.
Ihania rautalankatöitä olet tehnyt. On niissä ollut väkertäminen, kun ovat niin isojakin.
Tahtoo kanssa tuollaiselle kurssille!!
Mukavaa keskiviikkoa toivottelee Lennu

Tulen toistekin.

Vianna kirjoitti...

Hei piitis! Meidän kurssilla hauskinta oli, että jokainen sai vääntää mitä halusi: pajua, risua, rautalankaa, paperinarua jne. Opettajalla oli kasapäin kirjoja joista löytyi vaikka kuinka paljon ihania juttuja. Kuvasin niitä siltä varalta että ideat joskus loppuu..

Hei Lennu, ja tervetuloa! Taitaa nämä rautalankatyöt olla melko suosittuja nykyään. Tekeehän näitä kotonakin, mutta kurssilla on luksusta kun koko viikonloppu on varattu vain vääntämiselle.

kati kirjoitti...

Voi jee miten mielenkiintoista! Hienosti olet onnistunut. Tällaiselle kurssille olisi kyllä kiva osallistua!

Vianna kirjoitti...

Hei kati, ja tervetuloa! Ja kiitos! Homma on tosiaan mielenkiintoista, imaisee taatusti mukanaan. Eikä ole edes vaikeaa. Työniloa maalailujen parissa!