Matkailua, joogaa, mansikoita, enkeleitä, luomua. Hetkiä, ajatuksia ja elämää.

tiistai 5. toukokuuta 2009

Kotona taas!


Pieni lomanen eli koko perhe elukat mukaanlukien torstaista maanantaihin muissa maisemissa on vietetty, ja on ihana olla kotona taas. Vietettiin oikeaa leirielämää, nukuttiin makuupussissa tyhjän talon lattialla, jääkaapissa vähän kenttäevästä. Lapset nukkuivat vuorotellen mummun luona, ja mummu huolehti myös ruuanlaitosta.

Viime viikko oli kunnon hulinaa, koko ajan piti olla menossa paikasta toiseen. Sonkajärvi - Kuopio - Siilinjärvi - Iisalmi, ja vielä lopuksi Ouluun yhdistetylle huvi- ja työmatkalle.

Oulussakin riitti tohinaa. Kaksi kokonaista päivää siivosin talon pihaa. Onneksi ilmat oli ihanat ja työn jäljet näkyi välittömästi. Tulipas siistiä ja kaunista. Paljon vihreää maasta jo nousikin, ihan kuin siellä kevät olisi himpun edempänä kuin meillä kotona. Muutama muovikassillinen entisen pihan taimia lähti mukaankin. Täytyisi vaan uskaltautua tuonne hyiseen sadesäähän niitä istuttelemaan..

Oikeita töitä oli sopivasti, vaikka pikkuisen kirpaisi herätä sunnuntaiaamuna ennen seitsemää.. Mutta hyvin tuli kaikki keikat käytyä.

Tuttavat ja kadunmiehet bongasivat ihan kiitettävästi meidät pihalta, ja olipas virkistävää vaihtaa kuulumisia. Lapsetkin näkivät sikäläisiä kavereitaan. Oikein mukava juttu kaikin puolin. Tein myös kevään ensimmäisen retken puutarhalle. Orvokit on ostettu sekä muutama ihanasti tuoksuva yrtti.

Lomaan kuului myös perinteinen syntymäpäiväpäivällinen - ei ollu mun synttärit - koko suvun kesken ravintolassa. On kiva nähdä edes kerran vuodessa sukulaisia, kuinka lapset on kasvaneet ja mitä kenellekin kuuluu.

2 kommenttia:

*Katinkainen* kirjoitti...

Essuntaskun emäntä niiskuttelevainen kyselemään:
Löysikö puketti arpajaismainen perille!?
Noista postipojan toimista kun nykyään ei voi mennä takuuseen.....

Vianna kirjoitti...

Kyllä vaan, kiitoksia kovasti ihanasta paketista!! Juttua on tulossa kunhan ehdin kuvailemaan kauniin sisällön.