Matkailua, joogaa, mansikoita, enkeleitä, luomua. Hetkiä, ajatuksia ja elämää.

perjantai 15. toukokuuta 2009

Pieniä edistymisen merkkejä


On ollut koleaa. Pihalla ei viihdy =tarkene. Koko ajan tuulee, onko muutosta ilmassa vai onko tämä jokakeväistä, tavallista, onko kaikkialla yhtä tuulista? En tiedä. Täällä keskellä peltoa, mäen päällä tuulen huomaa ihan eri tavalla kuin siellä entisellä suojaisella taajamapihalla. Mielessä on alkanut muhia ajatus omasta tuulimyllystä.. Ei ehkä ihan mahdoton ajatus..? Varovasti kukat raottelee nuppujaan ja puut silmujaan. Pikkuhiljaa vihertyy. Vähän liian hitaasti, jos minulta kysyttäisiin..

*

Maanviljely on polkaistu käyntiin. Tiedustelusoitto asiantuntijalle on tehty, ja aika tapaamiseen varattu. Nyt vain täytyisi miettiä mitä meillä viljellään. Ainoa varma asia on että luomua. Pellot kasvavat tällä hetkellä juolavehnää, voikukkaa, ohdaketta ja monia muita mukavia rikkakasveja. Myrkyttäminen ei tule kysymykseen, koska pihan melkein alimmassa kohdassa jonne kaikki pellot viettävät, on lähde josta meille tulee juomavesi. Vaikka kuinka olisi hetkessä hajoavaa raund-appia, ei me silti haluta sitä juoda..

*

Pihakissa jolkotteli pihalla vastaan suupielestä häntä roikkuen. Ei sentään oma. Kohta löytyi pihanurmelta sisiliskon pää, takajalat ja kappale häntää.. Vähän uusia makuja ruokavalioon, myyrät kantaa kyllä näytille mutta ei syö.

*

Pienimmän kanssa vietetään rauhallinen (?) viikonloppu kahdestaan. Ohjelmassa oleilua pihalla, puuhailua pihalla, ja lupasinpa käydä huomenna jäätelötkin ostamassa. Toivottavasti uni maistuu iltaisin. Vielä parin viikon rutistus ja sitten loma ja kesä!


Lämmintä luvassa, lupa nauttia!

4 kommenttia:

Jossu kirjoitti...

Vietin tämän päivän sisällä niiskutellen kovassa nuhassa. Ikkunasta katsottuna ulkona oli ihanan aurinkoisen ja lämpöisen näköistä, mutta täälläkin tuulee kylmästi, eikä pihalla ole kiva puuhata palellen. Ei sitten enää niin paljoa harmittanutkaan olla sisällä.

Kun lapset olivat pienempiä niin haaveilivat tuulimyllystä pihalla, tosin ihan pienestä sellaisesta. Ensin piti rakentaa leikkimökki, sitten rakennettiin talo eikä tuulimyllyä enää muistettu!

*Katinkainen* kirjoitti...

Tuulista on,totta maar!!!
Tuntuu,että harvase päivä on sellainen myrsky,että oksat pois!!!!
Olen muutamana päivänä käynyt tunnin lenkillä ja työn ja tuskan takana on ollut matkan taittaminen tuulen takia!!!KÄÄK!!!
Päässä ollut liinakin lähti rivakan puuskan ansiosta....
Ei kiva!!!=O(
Vaikka aurinko onkin suloisesti lämmitellyt,
niin tuuli on tehnyt ulkona olosta melkein mahdotonta,varsinkin kun meinaa sisälläkin viluttaa!!!
Lämpöä odotellessa ja toivotaan,ettei tuulisuus ole pysyvä olotila suomen lyhykäisissä kesissä!!!
Onneksi eilen illalla tuuli vähän laantui,että sain viimein vähän kupsutella ja kikkaroida kukkapenkeissä....
Tänään täytynee jatkaa puuhastelua puskien parissa!!!=O)
Voi hyvin sinä siellä!!!<3<3<3

Vianna kirjoitti...

Jossulle kiitos ja paranemisia! Kiitos Katinkainen ja Dahlia! Sananne lämmittävät, kun vieläkin tuulee. Toivottavsti pian saamme nauttia leppeistä, lämpöisistä kesätuulista!

Ella kirjoitti...

Täälläkin tuulee aika lailla, vaikka tänään vietinkin aikaa pihalla turhan paljon, kun nyt on pää kipeä. Kirjoittelehan kissablogiakin, haluan tietää miten pikku-mussut pärjää ilman mua. <3