Matkailua, joogaa, mansikoita, enkeleitä, luomua. Hetkiä, ajatuksia ja elämää.

lauantai 17. tammikuuta 2009

Rukous

Paulo Coelhon kirjasta Pyhiinvaellus. Mietittävää meille kaikille. Ihan vaikka ilman uskonnollista sävyäkin.


"Armahda niitä jotka säälivät itseään ja pitävät itseään hyvinä mutta elämän kaltoin kohtelemina, koska eivät ole mielestään ansainneet sitä mitä ovat saaneet osakseen - sillä he eivät kykene koskaan käymään hyvää taistelua. Ja sääli niitä jotka ovat julmia itseään kohtaan, näkevät omissa töissään pelkkää pahuutta ja pitävät itseään syyllisinä maailman epäoikeudenmukaisuuteen - sillä he eivät tunne sanaasi jossa sanotaan "Teidän jokainen hiuskarvannekin on laskettu."

Armahda niitä, jotka käskevät ja niitä jotka tekevät pitkää päiv
ää ja saavat uhrauksestaan palkkioksi sunnuntain, jolloin kaikki on suljettu eikä heillä ole paikkaa minne mennä. Mutta armahda myös niitä, jotka pitävät omaa työtän pyhänä ja ylittävät oman hulluutensa rajat, velkaantuvat tai joutuvat omien veljiensä ristiinnaulitsemiksi - sillä he eivät tunne sanaasi jossa sanotaan: "Olkaa siis viisaita kuin käärmeet ja viattomia kuin kyyhkyset."

Armahda niitä jotka saattavat voittaa maailman, mutteivät käy koskaan hyvää taistelua itsensä kanssa. Armahda myös niitä, jotka ovat voittaneet hyvän taistelun itsensä kanssa, mutta ovat nyt elämän kadunkulmissa ja baareissa, koska eivät ole kyenneet voittamaan maailmaa - sillä he eivät tunne sanaasi jossa sanotaan: "Jokainen, joka kuulee nämä sanani ja tekee niiden mukaan, on kuin järkevä mies, joka rakensi talonsa kalliolle."

Armahda niitä, jotka pelkäävät tarttua kynään, siveltimeen, soittimeen tai työkaluun, koska heidän mielestään joku toinen on jo tehnyt työn heitä paremmin ja heistä tuntuu, että he eivät ole ansainneet pääsyä taiteen suureen temppeliin. Armahda varsinkin niitä, jotka ovat tarttuneet kynään, siveltimeen, soittimeen tai työkaluun, mutta ovat muuttaneet inspiraation halpahintaiseksi ajatukseksi omasta paremmuudestaan - sillä he eivät tunne sanaasi jossa sanotaan: "Kaikki kätketty on olemassa vain ilmi tuotavaksi, salassa oleva vain siksi että se tulisi julki."

Armahda niitä, jotka syövät ja juovat kyllikseen, mutta ovat onnettomia ja yksinäisiä yltäkylläisyydessään. Armahda varsinkin niitä, jotka paastoavat, arvostelevat, kieltävät, pitävät itseään pyhimyksinä ja julistavat nimeäsi toreilla - sillä he eivät tunne sanaasi jossa sanotaan: "Jos itse todistan puolestani, ei todistukseni ole pätevä."

Armahda niitä, jotka pelkäävät kuolemaa eivätk
ä tunnista niitä monia valtakuntia, joissa ovat jo kulkeneet, ja niitä monia kuolemia, jotka he ovat jo kuolleet, ja ovat onnettomia ajatellessaan, että jonain päivänä kaikki päättyy. Armahda varsinkin niitä, jotka tunnistavat jo monet kuolemansa ja pitävät nyt itseään kuolemattomina - sillä he eivät tunne sanaasi jossa sanotaan: "Jos ihminen ei synny uudesti, ylhäältä, hän ei pääse näkemään Jumalan valtakuntaa."

Armahda niitä, jotka sitovat itsensä rakkauden silkkinauhoin, pitävät itseään toisen ihmisen omistajina, tuntevat mustasukkaisuutta, myrkyttävät itsensä ja kiduttavat itseään, koska he eivät näe, että rakkaus on kaiken muun tavoin ailahteleva kuin tuuli. Armahda varsinkin niitä, jotka pelkäävät rakkutta kuollakseen ja hylkäävät sen jonkin suuremman, heille täysin tuntemattoman rakkauden nimissä - sillä he eivät tunne sanaasi jossa sanotaan: "Joka juo minun antamaani vettä, ei enää koskaan ole janoissaan."

Armahda niitä, jotka pelkistävät maailmankaikkeuden yhteen selitykseen, Jumalan taikajuomaan ja ihmiskunnan olentoihin joiden perustarpeet on tyydytettävä, koska he eivät ole koskaan kuuleva sfäärien soittoa. Armahda varsinkin niitä, joiden usko on sokea ja jotka muuttavat laboratorioissaan elohopean kullaksi ja elävät keskellä tarokkikorttien salaisuuksia ja pyramidien voimia käsitteleviä kirjoja - sillä he eivät tunne sanaasi jossa sanotaan: "Sallikaa lasten tulla minun luokseni, älkää estäkö heitä. Heidän kaltaistensa on Jumalan valtakunta."

Armahda niitä, jotka eivät näe muuta kuin itsensä ja joille toiset ihmiset ovat hämärää, kaukaista kulissia, kun he ajavat kadulla ohi limusiineissaan, sulkeutuvat ylimmän kerroksen ilmastoituihin työhuoneisiinsa ja kärsivät vaiti valtansa yksinäisyydessä. Armahda varsinkin niitä, jotka luopuvat kaikesta ja ovat armeliaita ja yrittävät voittaa pahan pelkän rakkauden voimalla - sillä he eivät tunne sanaasi jossa sanotaan: "Jolla ei ole rahaa, myyköön viitan päältään ja ostakoon miekan."

Armahda, Herra, meitä jotka etsimme ja uskallamme tarttua lupaamaasi miekkaan, meitä tänne maan päälle levittäytyneitä pyhiä ja syntisiä ihmisiä. Sillä me emme tunnista edes itseämme, kuvittelemme usein olevamme vaatetettuja vaikka olemme alasti, ja ajattelemme tehneemme rikoksen, vaikka olemme todellisuudessa pelastaneet toisen ihmisen hengen. Älä unohda armossasi meitä, jotka pitelemme miekkaa yhdessä enkelin käden ja paholaisen käden kanssa. Me olemme maailmassa, jatkamme elämäämme tässä maailmassa ja tarvitsemme sinua. Tarvitsemme ikuisesti sinun sanaasi jossa sanotaan: "Kun lähetin teidät matkaan ilman kukkaroa, laukkua ja jalkineita, niin puutuiko teiltä mitään? Ei mitään...""

Ei kommentteja: