Matkailua, joogaa, mansikoita, enkeleitä, luomua. Hetkiä, ajatuksia ja elämää.

tiistai 5. helmikuuta 2013

Lähempi tarkastelu
Kovin läheistä tarkastelua ikkunat ei kestä, kröhöm, mutta näytetään nyt riskillä muutama lähikuvakin.. Pohjatyöt oli siinä kun rätillä vähän huitasin enimpiä hämähäkinseittejä, kärpäsenkakkaroita ja pölypalleroita syrjään. Ei käynyt pienessä mielessäkään että niitä ois pitänyt jotenkin hioa tai jotain. Maali on mitä sattui löytymään, eli ihan remppamaalia eikä mitään kiiltävää oikeeta ikkunamaalia (sitäkin meillä jossain ois, mutta kun se ei ole ollenkaan valkoista vaan ihan kellervää..). Pensseleinä käytin neitin öljyvärisiveltimiä, ne oli tarpeeksi kapeita noihin lasiin rajoittuviin vinoihin osiin, ne maalasin ensin (oli tarkkaa hommaa ja vähän meni paikoitellen lasin puolellekin maalit), ja sitten himpun leveämmällä siveltimellä nuo ristikot, ja lopuksi ruuvailin helat pois ja maalasin nuo kehykset vai mitkä onkaan. Enkä ollenkaan edes maalannut ikkunoiden sivustoja, joten jos joskus innostun maalailemaan nuo välistä näkyvät puut valkoisiksi pitää sitten samalla maalata myös ne reunat, ja sitten tulee tiivisteiden vaihtokin ehkä kyseeseen. Tällä hetkellä kelpaa vallan hyvin just noin. Sälekaihtimet heivasin kokonaan pois, niitä ei pohjoisen puolen ikkunoissa koskaan olla tarvittu, muistoksi jäi toki isot reiät jotka pitää vielä tukkia jollain. Meillä on kätevästi tuollaiset kolmilehtiset ikkunat, joissa jokainen puoli on pestävä, eli jos haluaisin maalata ikkunat kokonaan, pitäisi koko urakka toistaa moneen kertaan. Sillä ikkunoita meillä on keittiössä kuusi kappaletta, jokaisessa kuusi ruutua (paitsi se keskimmäinen lehti on pelkkä yksi iso ruutu), että laskee siitä kuinka paljon esim. pesemistä (tai maalaamista) noissa on...Ulkopuolelta sentään ovat valkoiset jo valmiiksi. Nyt tykkään noista noin että vähän puuta näkyy, joten kelpaa toistaiseksi.

Huom. Kissat tykkää maalatustakin puusta, eikä ollenkaan halua teroittaa kynsiään niihin. Pitäähän elämänjälkien saada näkyä, eiks vaan.

2 kommenttia:

Heli kirjoitti...

Hyvin kestää lähemmänkin tarkkailun. =) Ihanaa, että joku muukin on tuollanen mutkat suoraks -maalari. =D Mä muuten muistaakseni maalasin sellasella ikkunamaalilla, ja voi että sillä on sitten ärsyttävä maalata... sutikin menee ihan köntiksi jo loppua kohti päästessä.

On noissa kyllä hommaa, jos joskus kaikki välitkin maalaat. Meillä on kans kolme lasia per ikkuna, mutta ei ristikoita. Mä maalasin kaiken ruokapöydällä... on kyllä sit pöytä sen näköinenkin. Mut mulla onkin ajatus maalata joskus tää pöytäkin vielä... =)

siili kirjoitti...

Elämän jäkiä ja kulmien ohituksia tarvitaan.
Meillä meinaa jäädä moni homma roikkumaan, kun ollaan välillä liiankin pedantteja "oikein" tekemisen suhteen. Sitä kun ei vaan aika tahdo riittää tohon pieteelillä tekemiseen. Tarvitsen näitä opettavaisia tarinoita. Hyvältä näyttää just noin :))))