Matkailua, joogaa, mansikoita, enkeleitä, luomua. Hetkiä, ajatuksia ja elämää.

perjantai 24. huhtikuuta 2009

Viikon varrelta

Tällä viikolla olen ulkoillut. Paljon. Tuulessa ja tyynessä. Auringonpaisteessa. Kasvoille on piirtynyt jo aurinkolasien rajat.

Aamuisin olen kuljeskellut Koiran kanssa pelloilla kuuntelemassa lintujen korviahuumaavaa aamukonserttia. Harmi kun en tunnista lintujen ääniä, mutta sen tiedän että laulajia lähimetsässä on paljon. Ja niillä on paljon asiaa. Täytyy varmaan opetella tunnistamaan erilaisia lurituksia. Mustarastaan olen nähnyt parina päivänä hyppelevän pihassa. Tänään yli lensi jättimäinen hanhi (kanadanhanhi?). Laulava lintukoira bongasi kanalinnun (pyy, teeri?) kuusen latvasta, ja kohta niitä lähti lentoon kokonainen parvi. Tikka nakutteli aamulla kelossa.

Lasten kanssa ollaan ulkoiltu päivisin, tehty lissää kessää ja nautittu kärpästen surinasta eteläseinällä. Olen mittaillut pihaa, tehnyt suunnitelmia tulevia kesiä varten. Ja kuivattanut pyykkiä ulkona. Miehen kanssa ollaan nautittu lämpimistä illoista ulkona. Touhuttu kaikkea pientä, kuten siivoiltu autotallia. Käyty kävelyllä ja ihasteltu auringonlaskuja..


Sisällä ollaan nautittu auringonvalosta ja lämmöstä. Vähän mietitty lattiaremppaa. Kurjaa kun lapset saa keittiössä juostessa tikkuja jalkapohjiin. Pölyä ja karvaa on lakaistu nurkista pois taas oikein kunnolla. Kunpa joku innostuisi tarttumaan ikkunanpesu-urakkaankin.. Ei se pakoilemalla valmistu, joten on varmaan pakko kohta antaa periksi.Pääsin jo upottamaan kädet kyynärpäitä myöten multaan. Sisällä, kun ulkona on vielä lunta ja maa jäässä. Olen iloinnut mullasta pilkistävistä vihreistä lehdistä, koulinut taimia, järjestellyt ruukkuja ja ihmetellyt taas kaikkea tätä. Kuinka niin pienestä voi kasvaa jotain suurta. Myös kissat innostuivat puutarhuroimaan..

3 kommenttia:

Jossu kirjoitti...

Kuulostaa ihanalta tuo ulkoilu ja kiireettömyys ja linnunlaulu.

Tikut jalkapohjissa kuulostaa ikävältä :(

Voimia ikkunanpesuun toivotan. Ei meilläkään vielä ole pesty.
Ajattelin.... huomenna aloittaa pesemällä ulkopuolelta ikkunat ja pellit.
Niin hienoa säätä on luvattu ettei koko päivää voi sisällä ikkunanpesuun uhrata. Yksikerroksisen talon etu, että isoimmat liat ainakin saa pois ulkosalta käsin.

Dahlia kirjoitti...

Selailin tässä blogiasi, jonne löysin puutarhablogeilta. Linkintin sinut luettaviini; kukapa sitä voisi vastustaa, tämä on niin elämänmakuinen! Tuo kuva kissasta on aivan mahtava. Kirjoittelin vähän aikaa sitten juuri rentoutumisesta tuohon tapaan ;)

Vianna kirjoitti...

Kiitos Jossu! Olen yrittänyt kerätä voimia, ensi viikolla tohinaa riittää. Niin, ja ne ikkunat.. Ehkäpä joksus tulee aika että tekee oikein mieli pestä ikkunoita. Sitä odotellessa..

Hei Dahlia! Tervetuloa pellolle ja Kiitos paljon ihanista sanoistasi! Kissat on tosiaan rentoutumisen mestareita. Välillä on pakko olla ajattelematta mitään, sulkea silmät ja nauttia auringonlämmöstä.. Niin kissojen kuin ihmistenkin :o)