Matkailua, joogaa, mansikoita, enkeleitä, luomua. Hetkiä, ajatuksia ja elämää.

maanantai 13. huhtikuuta 2009

Tuliaisia

Sukulaistätien asuttamassa kerrostalossa alkaa putkiremontti. Remonttifirma ilmoitti viime torstaina, että kellarikopperot täytyy olla tyhjennetty tiistaihin 14.4. klo 7.00 mennessä. Ja monikohan talon asukas on iloisena lähtenyt pääsiäisloman viettoon. Tai ollut jo lomareissussa kun ilmoitus on tullut.. Mieskin joutui sitten pääsiäis"lomalla" kellarintyhjennystalkoisiin.

Toi vähän tuliaisia.. Ihania erivärisiä patenttikorkkipulloja 8 kpl. Yksi vaaleanturkoosi tosin sai särön kuljetuksessa, nyyh. Juuri se jonka korkissa lukee Hartwall. Pulloissa on vielä sisältökin mukana, sokeroitua mustaherukkamehua..


Vanhimmat on vuodelta 1961. Museotavaraa.. Voi olla että joudun kaatamaan mehut pois..


Isotäti (92 vuotta) antoi palkaksi kellarintyhjennyksestä kaksi Arabian voipyttyä.


Sekä tällaisen karhupurkin. Näitä meillä on jo ennestään yksi, pelastettu isovanhempien mökiltä muutama vuosi sitten.


Tänään ollaan vietetty oikein leppoisaa "pääsiäiskukon munapäivää". Kohta aletaan valmistelemaan villasukkaa (lammasta) ruuaksi, ja ohjelmassa on vielä piiitkä lenkki koiran kanssa tuolla harmaassa ulkoilmassa.

Kevättä kohti ja silleen. Jospa joku päivä aurinko näyttäytyisi meillekin.

7 kommenttia:

Kesäkukka kirjoitti...

Olipa kivoja ja reiluja tätejä ;)
Kelpaisi kyllä minullekin!

SariW kirjoitti...

Upeat pullot, oikeat aarteet. Ja niin kauniin väriset : )

Piitis kirjoitti...

Oi, mitä ihanuuksien aarteita olet saanut!!!
Ihanat tädit:))
Mukavaa alkanutta viikkoa!!!
Terkuin Piitis

Jossu kirjoitti...

Ihan oikeastiko mehua vuodelta 61?
Hyvin on kyllä säilynyt.
Pullot ovat ihanat, niin kuin karhupurkkikin.

Meillä kävi sellainen juttu tuollaisille pulloille että äitini muuttaessa menivät roskiin.... niin arvaa harmittaako näin muutaman vuodenkin jälkeen!

Maria kirjoitti...

Olipas hienot tuliaiset ja palkat! Tuollaisesta laakeasta karhupurkista olen minäkin haaveillut, vaan eipä ole tullut vastaan. Muistan, että lapsuudessani kaverillani oli akvaario tuommoisessa!

Lennu kirjoitti...

Uskomattoman ihana karhupurkki, tuo värisi sopisi minulle hyvin keittiön muiden wanhojen pullojen ja karhupurkin viereen.
Entäs pullot sitten, voi hyvänen aika - täällä vain huokailen kun tuollaisia tätejä joku omistaa - tai on kunnia omistaa.
Hyvät on palkat ja tuliaiset!!
Mukavaa arkea on nyt ahertaa kun on saanut kivaa piristystä siihen.
Terkuin Lennu

Vianna kirjoitti...

Minäkin olen aivan pökerryksissäni kun sain tällaisia aarteita ihan tosta vaan. Kiitos tädeille! Eipä heillä ole ketään muutakaan jolle vanhat esineet kelpaisi. Eivätkä tainneet arvata että oikeasti haluaisin nuo pullot. Mies vielä kertoi ettei ollut ehtinyt väliin kun lasinkeräysastiaan oli viety ihania vanhoja hillopurkkeja.. Harmi!