Matkailua, joogaa, mansikoita, enkeleitä, luomua. Hetkiä, ajatuksia ja elämää.

torstai 14. lokakuuta 2010

Herra kana & kumppanit

Vissiin noilla kanoilla oli jotkut "oikeatkin" nimet.. Nykyään yksi on Blondi, yksi taas Kukko eli Herra kana, yhtä kutsutaan Helmi-kanaksi ja yksi on Kirjava kana, yhdellä raukalla ei ole nimeä lainkaan.


Nyt kun ulkona satelee lunta ja talvi tekee tuloaan, meillä on miettimistä mitä tehtäis kanoille. Ovat niin tottuneet tuohon lähes sadan neliön ulkotarhaan, tuntuis aika pahalta ahtaa niitä taas muutaman neliön kanalaan.. Hienon pesänkin ovat ihan itse rakentaneet luonnon helmaan, ei ole kelvannut sisällä oleva pesäkoppi, ei. Suklaamunan sisuksista löytyi sopiva pesämuna, menee ihan täydestä kanoille. Noin neljän munan päivävauhtia ovat tähän asti pitäneet, alkaa kohta tuo päivän lyhentyminen vähentämään munintatahtia.


Mies aikoo rakentaa navetasta verstaan itselleen, joten sitten kanat ei enää pysty siellä asumaan. Jotenkin en kuitenkaan usko että se vielä tämän talven aikana tapahtuu. Taitaa kanat päästä takaisin samaan koppiin kuin viimekin talvena, siellä on hyvä keinovalojen avulla jatkaa munintaa vielä tovin. Jos siis suostuvat pysyttelemään sisällä.. Eiköhän niiden voi antaa ulkoilla niin pitkään kuin tarkenevat, joulukuulle asti?


Vaan olipa mahtava kaakatus yhtenä päivänä kun pihakissa kävi kurkkimassa aidan takana. Kanat ihmettelivät kaulat pitkinä että onpas siinä pieni kettu. Taisi vaan kissa pelätä kanoja enemmän kuin kanat kissaa..

2 kommenttia:

Nimetön kirjoitti...

Oi ihanaa, kanoja ja kukko ♥ Kyllä teidän kelpaa kun on omasta takaa tuoreet kananmunat aina tarjolla :) Pitääkö kanoilla olla keinomuna houkuttimena että munisivat? Eikait vaan kisun tee mieli kanapaistia?? Olipa mukavat kuvat, kiitos :D

inkku kirjoitti...

Minä jo paniikissa siirsin kanat navetan puolelle. Ajattelin, etteivät tarkene köpötellä lumessa :) Kanat on mukavia ja munat hyviä :) Meillä vaan munantuotanto on hidastunut, kun pöhlöt rupes tipuja tekemään....