Matkailua, joogaa, mansikoita, enkeleitä, luomua. Hetkiä, ajatuksia ja elämää.

tiistai 18. lokakuuta 2016

Mössö


(Mulla ei näytä olevan mitään valtaa siihen, miten nämä kuvat tänne sijoittuu, joten antaapa olla näin kun kerran haluavat.. Eikä mulla edellenkään näytä olevan juuri ollenkaan ruokakuvia..)

Kiitos juttuvinkistä, Huopalintu!


Miten meillä syödään enemmän kasviksia ja juureksia (koska pakko on kun ne on "ilmaista" ruokaa)?

Smoothiet ei meillä ole kovin vihreitä. Niihin laitan etupäässä jäisiä marjoja banaanin ja avokadon kaveriksi. Toki vois kokeilla porkkanaa tai punajuurtakin, pitääkin ottaa ne testaukseen kunhan smoothiekausi taas kunnolla alkaa.. Sipsejä olen tehnyt vain lehtikaalista, se on kyllä aivan superhyvää! Voisin yrittää myös muita laatuja, jos olis sellanen siivutin jolla sais tarpeeksi ohuita lastuja. Kaupan juuressipsithän on tosi namia..


Uunijuureksina menee kaikki: perunat, porkkanat, lantut, palsternakat, punajuuret, sipulit, kurpitsatkin. Loraus oliiviöljyä ja sopivat mausteet, ja tulee niin hyvää että! Tai sitten tehdään kiusaustyyppinen ratkaisu, eli paistetaan uunissa (kaura)kerman kera. Hyvää on myös uppopaistettuna ranskisten tapaan joko sellaisenaan tai tempuroituna - namskis!


Kaikkein eniten teen kuitenkin erilaisia mössöjä. Eli otetaan kaikkee tuoretta, omaa tuotantoa ja kaupastaosatettua, pilkotaan, paistetaan öljyssä kunnes kypsää, maustetaan, lisätään tarvittaessa joko (kaura)kermaa tai tomaattimurskaa, syödään riisin tai pastan tai quinoan kanssa tai vaikka sellaisenaan. Tein monenlaisia mössöjä läpi kesän, ja joskus kun väki kyseli että mitä siinä ja siinä ruuassa oli kun se oli niin hyvää, niin en koskaan enää muistanut mitä kasviksia ja mitä mausteita sillä kertaa oli mukana. Muistaakseni se oli italialaispariskunta, joka viime kesänä sanoi että heilläpäin tuommosta ruokaa kutsutaan nimellä sotku eli 'mess' (mikä ikinä se italiaksi onkaan..), niin nyt tiedän vastata kun joku kysyy:

- What's for lunch?
- I'm making a mess.

2 kommenttia:

Huopalintu kirjoitti...

Tuollainen kermalla höystetty kiusaus voisikin olla hyvää. Eipä ole tullut mieleen, että sitä voisi tehdä muustakin kuin perunasta. Olisi kiva tietää tarkemmin, että mitä mausteita esim. käytät noihin mössöihin :)

Vianna kirjoitti...

Mausteina suola, pippuri, paprika, kurkuma, chili, yrttejä. Näitä enimmäkseen :o)