Matkailua, joogaa, mansikoita, enkeleitä, luomua. Hetkiä, ajatuksia ja elämää.

maanantai 26. tammikuuta 2015

Poistuneet

Tämä ei nyt varsinaisesti ole mikään nostalgiapläjäys, sillä nämä meidän pihalla vuosia sitten kuvatut elementit eivät ole olleet paikalla enää silloin kun me olemme taloksi asettuneet. Siksipä ne näyttääkin ihan hassuilta omaan silmään.

Kuva 1. Savusauna. Meillä on toki edelleen yksi savusauna mansikkapellon laidalla, tämä toinen kokoluokkaa koirankoppi on sijainnut takapihalla suuren koivun alla. Paikka on ollut saunalle sikäli hyvä, että keväisin sulamisvedet tekee pienen lammen tuohon takana näkyvään notkelmaan, joten entisillä asukkailla on ollut muutaman hetken vuodessa rantasauna. (Viime keväänä oli niin vähän sulamisvesiä, että lammikkoa ei tullut ollenkaan..) Savusaunan edessä näkyvä tuomi on nykyään jo ihan iso puu.


Kuvat 2 & 3. Kilometritolpat. Juuri tuossa kohtaa, mihin suunnittelin "portinpylvästä", on todellakin sijainnut kilometritolppa (jolla on hassu valkoinen pallopää :o).


Toinenkin tolppa (ilman pallopäätä) pihapiiristä löytyi, autotallin liepeiltä, roskapöntön vierestä. (Takana näkyvä hirsimökki on tosiaankin meidän autotalli, ja sen vieressä oleva pieni varastokoppimikälie on nykyään nimeltään skeittiramppi, koska katto on jonain lumisena talvena painunut keskeltä kasaan..)


Kuva 4. Takaovi. No ovi itsessään ei ole mihinkään kadonnut, eikä entiset asukkaat vieneet mukanaan tästä näkymästä oikein mitään muutakaan (paitsi tuon siisteyden mikä kaikissa vanhoissa kuvissa pistää silmään verrattuna nykyaikaan..). Sen sijaan me on kaivettu kaikki liuskekivilaatat maasta pois. Ovi ei oikeasti ole mikään takaovi, sillä etuovi on tuossa kulman takana (sentään toisella laidalla). Oven takana oleva huone on papereissa nimeltään arkieteinen, ja sitä on ihan oikeesti käytetty arkisin kulkemiseen. Siis näitä hassuja tapauksia, missä asukkaat eivät itse kulje pääovesta. No, mepä kuljetaan, ja tämän oven takana on nykyään kodinhoitokoppi.

3 kommenttia:

Heli kirjoitti...

Hauskaa kun on tollasia vanhoja kuvia olemassa!!

Meidän talosta ei oo kuin ehkä pari kuvaa, ne on siltä ajalta kun talo oli jo miehen (ja sen exän) ja sitä remontoitiin. Tässä tontilla/pihapiirissä on ollu myös iso navetta, josta ei ole kuvia ollenkaan... (mies purki jo ennen mua sen pois, oli aivan romahtanut). Ja sit on ollu luhtiaitta, joka saattaa näkyä jossain ehkä yhdessä kuvassa mun ja miehen yhteiselon alkuajoilta... (me muutettiin tästä sit hetkeksi pois, miehen ex muutti tähän ja purki sen aitan... sit muutettiin taas takas tähän ja mies harmitteli aika lailla kun oli ex menny aitan purkamaan...) Myös toi nykyinen autotalli on ollu jotain aivan muuta, nimittäin se on ollu maitohuone ja siellä on ollu joku saunakin... mies on tän sellasena aikanaan ostanut ja vuosien mittaan se on sit rempattu. Siinä oli aikanaan vielä maalattiakin, mäkin muistan sen sieltä alkuajoilta!! Samoin se luhtiaitan alakerta oli maalattiaa. Nyt tietenkin hivenen harmittaa, että on sellasta vanhaa purettu veks... vaikka oon mä tähän paikkaan tyytyväinen tällaisenakin. =)

Keskeneräinen kirjoitti...

Arkieteinen kuulostaa kyllä jo ihan kartanolta!

Vianna kirjoitti...

No ei nämä nyt kovin vanhoja kuvia ole, puoli vuotta ennen meidän saapumista otettuja, hauskaa kyllä miten eriltä näyttää kuin nyt. Vaan saattaispa vanhat asukkaat hämmästyä tosissaan jos nykyään kävisivät talossa sisällä..!

Hih, ehkä he kuvittelivatkin asuvansa kartanossa :o)