Matkailua, joogaa, mansikoita, enkeleitä, luomua. Hetkiä, ajatuksia ja elämää.

keskiviikko 17. heinäkuuta 2013

Märkää, kylmää ja sokeria

Teettipä tosiaan töitä saada revityksi pellosta edes se yksi kopallinen mansikkaa.. Kylmää, märkää, ihan syyspäivä, mikä ihana tekosyy siirtyä sisätiloihin ja pitkästä aikaa katsella kunnolla ympärilleen. Voi jee.. Tiskivuoret, pyykkivuoret, rojuvuoret, niitä meillä riittää.. Tiskikone jauhoi kaks koneellista ihan putkeen, ja kun sain kolmannenkin puolitäyteen, oli yksi tiskiallas jo tyhjä. Ja karmeen likanen. Pohjaan pinttyy ajan saatossa aina tollanen musta töhnäkerros, joka ei lähde harjalla pyörittämällä. Mitään myrkkyjä en siihen ole kokeillut, kun ei meillä sellasia edes ole enkä halua ostaakaan. Meillä posliiniallas puhdistuu kostealla sokeripalalla hankaamalla.


Kolmen sokeripalan jälkeen näyttää jo vähän paremmalta:


Yhden ison ja syvän altaan puhdistamiseen reunoja myöten kului kahdeksan palaa sokeria ja aikaa noin kymmenen minuuttia. Ei ihan kauheen iso satsaus lopputulokseen nähden. Tiskivuoren valloitus jatkunee huomenna, ehkäpä pääsen etenemään jo toisenkin altaan pohjaan asti :o)

4 kommenttia:

Heli kirjoitti...

Onnistuisko jos laittais hienoa sokeria ja harjan kanssa sitten sitä hankais?

Meillä on ihan sama raivaus ollu tänään... pyörii niin tiskit kuin pyykitkin, siis vielä tähän aikaan... (kello on nyt 23.46). Kauheesti kerkiää paikat mennä sekasin, kun tekee jotain muuta kuin kuljettaa koko ajan tavaraa paikalleen.

Helmi Nainen kirjoitti...

Ja mä luulen että sooda auttaisi kanssa. Soodaa ripottelet pohjalle, tippa vettä että tiskiharjaa pyöräyttämällä saat "tahnan", annat hetken vaikuttaa ja harjaat. Sooda on muutenkin loistotuote monessa jutussa!!

Mari kirjoitti...

Sooda voi vahingoittaa posliinialtaan pintaa.

Keskeneräinen kirjoitti...

Onpa hyödyllinen ja havainnollinen postaus! Eroon myrkyistä!

Keraamikkosukulaiseni käytti suolaa kahvikuppien putsaukseen. Toimii varmaan samalla tavalla kuin sokeri.