Matkailua, joogaa, mansikoita, enkeleitä, luomua. Hetkiä, ajatuksia ja elämää.

keskiviikko 15. syyskuuta 2010

Kymppitonnin keittiö?

Näkyi oivariinipurkin välikannessa olevan mahollisuus voittaa sellainen. Ajatusleikkinä aloin miettiä minkähänlaisen keittiön sillä saisi..

Meidän tylsä keittiö on nyt tällainen. Vasemmanpuoleinen ovi vie eteiseen, sen vieressä hirsiseinänpätkän takana oviaukko suoraan tupaan. Oviaukon vieressä tuvan puolella on leivinuuni ja keittiön puolella puuhella. Puuhellan vieressä sähköhella, laatikosto, tiskialtaat ja ihan nurkassa tiskikone. Sitä vastapäätä ihan seinässä kiinni jääkaappi, jonka vieressä musta kivitaso. Tiskikoneen ja jääkaapin välistä menee ovi tilaan, joka voisi olla vaikka apukeittiö tai pukuhuone, siitä on puolestaan käynti kodinhoitohuoneeseen, portaikkoon ja kylpyhuoneeseen. Kivitason alla molemmissa päissä kaapit, keskellä kissankäytävä. Jääkaapin takana ala- ja yläkaappeja ikkunaseinään asti. Ikkunoita melkein nurkasta nurkkaan, niiden edessä patterin päällä koko seinän mittainen pöytätaso, toisessa päässä myöskin kaappi. Kaikki kaapit ja pöytätasot, ovet, ikkunanpuitteet ja listat puuta puuta, puunväristä puuta.
Meidän keittiöremppa täytyy aloittaa lattiasta. Reilu hionta ja kestävää maalia pintaan, jotain joka ei kulu kulkereiteiltäkään ihan heti pois. Jotain vaaleaa, raikasta, puunvärin peittävää, kiitos. Ehkä vaaleaa harmaata. Oikeestaanhan remontti on jo aloitettu: katosta suurin osa sekä eteistä vasten oleva paneeliseinä on maalattu valkoisiksi, samoin eteiseen vievän oven listat.

Remontissa keittiön loputkin pinnat raikastuu. Välitilan kamalat ”marmorikuvioiset” laatat vaihtuu johonkin ihan muuhun. Tiskialtaasta tulee iso, syvä ja valkoinen. Puuhellan punatiilipinta rapataan tai vähintäänkin maalataan valkoiseksi.

Kaikki kaapit menee uusiksi. Hienot umpipuiset puusepän tekemät kaapistot siirtyvät odottelemaan maalausta ja uudelleensijoitusta jonnekin toisaalle. Tilalle tulee hienot umpipuiset oman puusepän tekemät vaaleat, vähän korkeammat ja vähän järkevämmät kaapit. Turhat kaapistot ja pöytätasot lähtee kokonaan pois, etunenässä kaiken valon imevä musta kivitaso. Jääkaappi vaihtuu kotikylmiöksi vai mikä-se-nyt-onkaan, kasvaa samalla vähän ja kääntyy järkevämpään suuntaan.

Nykyisen keittiön ainoassa tyhjässä nurkassa majaileva sininen kaappi saa seuraa, sillä uuden kalustuksen myötä viereiseenkin nurkkaan mahtuu irtokaappi. Keskelle keittiötä mahtuu iso pirtinpöytä ja penkit leipomista ja läksyjentekoa varten.Lupaan kyllä hehkutella kunnolla sitten joskus kun nämä muutokset käyvät toteen!

2 kommenttia:

Dahlia kirjoitti...

Siitä tuleekin aivan ihana! Juuri tuollainen keittiö, jota kuvasit on unelmissani kun usein mietin maalla asumisen mahdollisuutta (ja siten myöskin isompaa kotia). Eikös sitä sanota että hyvin suunniteltu on puoliksi tehty! =)

Heli kirjoitti...

Minusta nuo nykyiset kaapit ois just ihanat, tosin siis maalattuna. Ainakin tässä äkkiseltään katottuina just kivan korkuiset, tykkäisin tuosta että on tuo ylätila tyhjää. Odotan innolla kuvia tulevasta!!