Matkailua, joogaa, mansikoita, enkeleitä, luomua. Hetkiä, ajatuksia ja elämää.

lauantai 28. helmikuuta 2009

Talo

Käytiin Pienimmän kanssa moikkaamassa Taloa.


Pohdittiin että tämä on vielä meidän talo, vaikka koti onkin nykyään toisaalla. Pienin mietiskeli: "Nyt mää ymmärrän. Kun myydään tämä talo, niin sitä ei kaiveta pois että jää vain kuoppa. Tänne muuttaa toiset ihmiset mutta silti talo on aina tässä." Nyt on lapsenkin helpompi hyväksyä että talo on myynnissä.


Talossa tuoksui oikein raikkaalle. Ja voi miten siistiä siellä olikaan. Eikä ollut yhtään kalsean näköistä ilman huonekalujakaan, ja kuinka kodikas se onkaan kalustettuna.

Talo oli iloinen kun käytiin. Sillä on ollut niin yksinäistä viime aikoina. Tehtiin vähän lumitöitä pihalla. Sisällä kierrettiin kaikki huoneet läpi, otettiin valokuvia. Lattialta piti lakaista roskat pois.

Pysähdyin ihastelemaan kaikkia niitä pieniä yksityiskohtia, joita ollaan rakkaudella ensin suunniteltu ja sitten toteutettu. Kattolistojen liitoksia, seinien pintoja, värien yhteensovittamista. Muut ei niitä välttämättä edes huomaa, ja kuinka paljon ne meille remontin keskellä merkitsikään. Jonkun pienen jutun saaminen valmiiksi. Ja aina ratkaisut valmiina näytti vieläkin paremmalta kuin osattiin etukäteen kuvitella.


Talo etsii asukkaita edelleen. Jonkun tuleva koti.

Ei kommentteja: