Matkailua, joogaa, mansikoita, enkeleitä, luomua. Hetkiä, ajatuksia ja elämää.

tiistai 3. helmikuuta 2009

Kotiäitinä


Valon päivä, ja sen huomaa.

Aion pitää töistä lomaa loppuviikon. Mies on reissussa, Ruåtsissa asti. Vietänkin loppuviikon kotiäitinä.

Tänään onkin tohinaa riittänyt. On pitänyt ajella kahden lapsen kanssa kylälle. Ensin meni toinen menoihinsa ja toisen kanssa käytiin asioilla. Ja sitten vaihto. Siinä välissä haettiin Pienin hoitopaikasta, ja taas kylälle hakemaan yhtä lasta riennoista. Kiireellä kotiin hellan ääreen, ruoka tulelle, hevosille heinät. Melkein ehdin itsekin syömään, kun taas piti lähteä kylällä käymään vielä yhdessä kerhossa. Kaikenlaista vaivaa teettää tuo rippikoulun käyminen. Melkoista aikatauluttamista. Ainakin kuskaamisen suhteen on hyvä että vanhempia on kaksi. Vaikka harvoin meillä näin paljon menoja yhdelle päivälle sattuu.

Yksi lapsi oli aamulla vähän sairaanoloinen. Oli kurkku karheana, köhisytti, nenä ja silmät vuotivat. Sai luvan jäädä kotiin. Ensin nukkui pöpöjä pois. Sitten söi vähän ja asettui sohvalle kissaterapiaan. Jospa huomenna jo selviäisi kouluun.


Tässä yhtenä iltana olin laittamassa pienempiä nukkumaan. Vuoronperään pyysivät tulemaan hetkeksi viereen köllöttämään. Siinä tulee kerrottua kaikki päivän tärkeät asiat. Loikin huoneen toisesta päästä toiseen, ja mietiskelin ääneen että näihin iltahommiin pitäisi saada apuäiti. Vähän ajan päästä huoneesta kuului: "Mutta isihän voi olla toinen äiti."

:o)

Ei kommentteja: