Matkailua, joogaa, mansikoita, enkeleitä, luomua. Hetkiä, ajatuksia ja elämää.

tiistai 10. helmikuuta 2009

Paperitöitä


Kaikenlainen arkistointi ja kirjanpito on hirrrveetä hommaa. Ja vielä kun on takaraja mihin mennessä kaikenlaiset lippuset ja lappuset täytyy olla perillä. Esimerkiksi alv-ilmoitus. Joka kuukauden 15. päivä. Kidutusta.

Täysin tietoisena omasta tumpeloisuudestani tajusin alusta lähtien teettää kirjanpitohommat osaavalla ihmisellä. Nyt tämä ihminen on siellä entisellä asuinpaikkakunnalla ja minä täällä kaukana. Diili on kuitenkin voimassa vielä viime vuoden osalta. Joulukuun pitäisi siis olla purkissa tämän kuun 15. päivään mennessä. Joka sattuu olemaan sunnuntai, eli aikaa on luultavasti käytännössä perjantaihin.

Postin kulkuun pitää oikeasti varata kaksi päivää. Monesti on joku kortti tai muu tärkeä posti kulkenut kaksi päivää tätä reilun 200 kilometrin matkaa. Ja pitää kai sille asiantuntevalle ihmisellekin antaa hetki aikaa tehdä kaikki laskelmat ym. valmiiksi. Päivä?

Näin ollen laiska minä hoksasi jo tänään (!) alkaa kasaamaan loput puuttuvat aineistot viime vuotta koskien. Onneksi kaikki löytyi helposti, ei sentään tarvinnut muuttolaatikoita alkaa penkomaan. Paitsi nyt kun pitää löytää tarpeeksi iso kirjekuori.

Kaikkein hirveintä on se, että nyt joudun lähtemään viemään sen kirjeen postiin. Eli ajamaan autolla 12 kilometriä postilaatikolle. Ja vielä takaisin. Eikä mulla ois oikeastaan tänään mitään asiaa kylälle. Siis turhan reissun joudun tekemään. No voin kai samalla käydä ruokakaupassa, mutta siellä olisin ehtinyt käydä huomennakin kun on muutakin asiaa keskustaan. Grrr..

Ja tänä iltana on vielä rippikoulun vanhempainilta. Toinen reissu.

Ei kommentteja: