Matkailua, joogaa, mansikoita, enkeleitä, luomua. Hetkiä, ajatuksia ja elämää.

perjantai 4. lokakuuta 2019

Toinen salaisuus

Maailma on sinussa


Meidät on opetettu seuraamaan tapoja ja uskomuksia, jotka jättävät kokonaan huomiotta elämän mysteerin. Nämä uskomukset ovat sisäkkäin kuin toisiinsa uppoutuvat rasiat:

On olemassa aineellinen maailma.
Aineellinen maailma on täynnä esineitä, tapahtumia ja ihmisiä.
Minä olen yksi noista ihmisistä, eikä asemani ole kenenkään toisen asemaa korkeampi.
Saadakseni selville kuka olen, minun on tutkittava aineellista maailmaa.


Tämä uskomusten joukko on sitova. Se ei anna tilaa itsetutkiskelulle eikä edes sielulle. Miksi tuoda elämän mysteeri järjestelmään, jossa jo tiedetään, mikä on todellista? Vaikka aineellinen maailma näyttää vakuuttavalta, nykytieteen suureksi häpeäksi ei kukaan ole pystynyt todistamaan sen olevan todellinen. Kuka tahansa neurologi voi vakuuttaa, etteivät aivot tarjoa mitään todisteita ulkomaailman olemassaolosta, pikemminkin vihjeitä siitä, että sitä ei ole.


Tämä hämmentävä ongelma - että ulkomaailman olemassaoloa ei voi millään todistaa - kaivaa koko pohjan materialismilta. Näin päädymme toiseen henkiseen salaisuuteen: Sinä et ole maailmassa, maailma on sinussa.

Kivet ovat kiinteitä vain, koska aivot rekisteröivät sähkösignaalien puuskan kosketukseksi. Aurinko paistaa vain, koska aivot rekisteröivät toisen sähkösignaalien puuskan näköaistimukseksi. Aivoissani ei paista aurinko, sen sisusta pysyy pimeänä kuin kalkkikiviluola, vaikka ulkona olisi kuinka kirkasta.


Deepak Chopra: Salaisuuksien kirja

Ei kommentteja: