Matkailua, joogaa, mansikoita, enkeleitä, luomua. Hetkiä, ajatuksia ja elämää.

keskiviikko 8. huhtikuuta 2015

Lattiaremppa jatkuu....


Tupa alias olohuone on odotellut lattiarempan jatkumista jo hetken.. Oikeestaan lakkapinta onkin pahiten kulunut juuri tuosta ulko-ovelta kulkevalta väylältä, eikä tuolta seinänvierestä mikä maalattiin jo pari vuotta aiemmin. Tikkuja ei aikoihin ole lattiasta irronnut, mutta ei tuo mikään ilo silmälle kyllä ole ollut..


Tuo alkupätkähän maalattiin ensin itsetehdyllä maalilla, mutta jouduttiin vetäsemään siihen permo pintaan sitten kuitenkin loppuviimeksi, koska maali oli liian mattapintainen ja mahdoton pitää puhtaana, sekä se kellastui varjopaikoista. Nyt lähdettiin permolla liikenteeseen heti alusta asti.


Hiomisessa olikin se suurin homma, mutta kun muutaman päivän jynssäsin, niin tulihan se melko puhdas puu sieltä näkyviin. Ja kyllä Mieskin auttoi vähän, välillä hurisi kaksi hiomakonetta kerrallaan, ja imuri vielä siihen päälle.


Ensimmäisen maalikerroksen jälkeen kiiltoa ei vielä ole samalla tavalla kuin tuossa aiemmin maalatussa osassa. Ajattelin että yksi kerros tähän hätään riittäisi, Mies sanoi että maalataan nyt se toinenkin niin onpa sitten tehty. Ja niin tehtiin.


Eilisillan toisen kerroksen sutimisen jäljiltä lattianpätkä on nyt kokonaan valmis. Lopputulos on ainakin miljoonasti parempi kuin lähtötilanne (en kyllä oikein tiedä mitä olisi pitänyt tehdä että siitä olisi alkuperäistä huonomman saanut..).


Seuraavaksi hiotaan ja maalataan pikkupätkä eteisen ovelta keittiöön asti, yhdeksän ja puoli lankkua, parin illan homma (no maksimissaan viikon). Sitten ei tuvassa enää ole maalaamatta kuin leivinuunin toiselta puolelta ikkunaseinään asti, jospa senkin jossain välissä sais aikaiseksi..

7 kommenttia:

Heli kirjoitti...

Jee, ihanan näköistä jälkeä!!

Mä mietin sua ja mua maalarina... että minä vaan hiukkasen hipaisen sitä vanhaa veks ja sitten (nopeasti kuivuva) maali päälle, sinä jaksat hinkata kaiken pois ennen kuin maalaat (hitaasti kuivuvalla maalilla)... o-ou, oon vissiin aika hätähousu!!

Vianna kirjoitti...

Kiitos, niin onkin!

Öööööö, tämä tuvan lattia (samoin ku keittiön) on ollu niin pahoin kulunut, että vanha lakka ja pahimmat kuopat oli pakko hioa pois. Haluatko tietää miten maalasin makkareiden lattiat..? Imuroin pölyt ja karvat, pesin pahimmat tahrat ja maalasin yhden kerroksen ja that's it. Hyvin on kestäneet.. Tää permo on muuten illan maalauksen jälkeen jo aamulla kävelykuiva, kuinkahan nopeita ne nopeestikuivuvat maalit mahtaa olla.. Joten jonku sortin hätähousu se täälläkin on :o)

Heli kirjoitti...

Oli meilläkin etenkin olkkarin lattia ihan järkyttävän kulunut ja lommoilla... Mä suunnilleen vaan imuroin ja pesin ja vähän hipasin sitä... tai mies sitä tais hioa vähän, mutta ei missään nimessä mitenkään kovin ankaralla kädellä. Mä tahdoinkin, että kaikki naarmut ja kuopat saa näkyä.

Ja yläkerran lattian vaan imuroin, kun maalasin uusiksi päälle sinne. Huomasin jossain kohtaa, että jäi sitten se pesukin tekemättä.. oli meinaan jotain tahraa lattiassa.. mutta ei se mua hidastanut. =D

Nopeasti kuivuvaa on esim. Betolux Aqua, jolla me maalattiin. Pari tuntia, niin oli jo kävelykuiva, ellei peräti maalattavissa päälle uudelleen... tai ainakin mä maalasin muistaakseni siihen jo tosi nopeesti päälle. Siinä ratkaisi myös se, että oli lähes hajuton.

Katja kirjoitti...

Paljon paljon parempi :) Permo on hyvä maali, sillä on maalattu meillä pienempien poikien huoneen lattia.

Hannah kirjoitti...

Hienolta näyttää! Hatunnosto urakasta!

pioni kirjoitti...

Valkoinen puulattia on ihana!

Vianna kirjoitti...

Kiitos kaikille! Pikkusen on turnausväsymystä havaittavissa, vaikka ei ois enää paljosta kiinni että koko tupa olis maalattu. Jaksaa, jaksaa..

Kuoppia ja naarmuja onneksi näkyy vielä hiomisen jälkeenkin :o) Me on keksitty mahtava systeemi tuon karmeen tärpätinhajun kukistamiseksi: laitetaan kynttilä palamaan, niin se polttaa pahimmat käryt pois. Ja onhan tietty nyt muutenkin vähemmän hajua kun sillä on enemmän tilaa levitä kuin makkareita maalatessa. Tuo permo on kyllä melko unelma maalata, levittyy niin hyvin ja tulee nättiä pintaa. Valkoinen puulattia on ihana, mutta niin on meidän harmaakin :o)