Matkailua, joogaa, mansikoita, enkeleitä, luomua. Hetkiä, ajatuksia ja elämää.

torstai 30. huhtikuuta 2015

I ♥ lande

Maalla asuminen on hyyyvin jännittävää. Koskaan ei tiedä mikä vastoinkäyminen mielenkiintoinen tilanne lurkkii nurkan takana..


Ensin tuli kevättulva mansikkamaalle.. (Katsos, melkein kaikki lumet sulaneet!) Siellähän on monta riviä syksyllä istutettua mansikkaa veden vallassa. Ei kun kaivamaan tie auki, että vedet pääsee purkautumaan ojaan ja sitä pitkin pois. No, juuri siinä ojassa on meidän paskakaivo, jossa sattui olemaan reikä juuri sillä korkeudella, että kun vesi yhtäkkiä ojassa nousi, niin kaikki vedet sattuikin lirisemään sinne kaivoon eikä ollenkaan pois ojaa pitkin kuten aikomus oli. Onneksi sieltä ei vielä ehtinyt mitään tulla takaisinpäin.. Sitten ruopattiin ojaa kaivon alapuolelta syvemmäksi, sillä seurauksella että vesi kyllä alkoi juosta ojassa, mutta koettiin muutama hyytävä hetki kun jännättiin kaatuuko avantti ojaan vai uppoaako liejuun vai onnistuuko peruuttaminen jyrkkää, mutaista ojanpenkkaa pitkin. Kyllä sen jotenkuten onnistui mutkuttelemaan ylös, ja pian siitä sitten loppuikin bensa..


Sitten tuli tämä lumikaaos vol. 2..  Kyllähän siitä jo eilen puhuttiin, että on lunta tulossa ja paljon, ja sade alkoikin jo iltapäivällä. Olis pitänyt kuitenkin hoksata jo eilen tyhjentää autosta (siitä jossa on vielä talvirenkaat) opiskelijan muuttokuorma, laittaa tarvittava määrä penkkejä paikoilleen, ja kääntää auto nokka menosuuntaan. Ne kun tehtiin tänä aamuna tiukalla aikataululla, niin soppahan siitä syntyi..


Jotta kuorman voi tyhjentää ja auton kääntää, auto piti peruuttaa lähemmäs ovea, eli se jäi umpihankeen kiinni. Tavarat autosta sisään (ne mitä mahtui, loput jäi vielä pihalle..), ja autonpenkkejä autotallista raahaamaan. Lunta oli se parikyt senttiä, ja sekin vielä sellasta oikein jokapaikkaan takertuvaa nollanuoskalunta. Penkit paikoilleen, lapset (3 kpl) kyytiin, ja siinä vaiheessa huomataan, että penkit onkin väärillä paikoilla, eli turvavyön vastakappaleet on ovien puolella, eli ne pitää jumpata vielä irti ja takas oikeille paikoilleen.


Sitten pitäis vielä saada auto kaivettua hangesta ja tien päälle. Rapa vaan lensi, kun yksi polki kaasua ja kolme työnsi autoa pyllystä. Hetken sai heijatella, mutta loppujen lopuksi auto oli takas "tiellä", tosin nokka edelleen väärään suuntaan. Kaiken tämän hötäkän keskellä olin keittänyt Miehelle kahvit, tehnyt pari voileipää, kiikuttanut unohtuneen repun hangen läpi autoon, etsinyt pipoa, huolehtinut naperolle vaihtovaatteet ja tärkeät laput mukaan, kaiken sillä ajatuksella että pääsevät kätevämmin lähtemään. Tuli Miehelle vähän yllätyksenä että hän joutui metsurinsaappaissa ja rönttävaatteissa kuskiksi, ja matkasta jäi lompakot ja kännykätkin, mutta sinne lopulta lähtivät peruuttamalla, aikalailla myöhässä tosin.


Hauskaa vappua sullekin!

3 kommenttia:

Katja kirjoitti...

Ikimuistoinen vappu!

Miitsu kirjoitti...

Oli kiva yllätys aamulla:)vaikka tiesikin lunta tulevan.Jäi töihin lähtemättä,kun autossa kesärenkaat ja lunta n.20cm..Mukavaa vappua!

Vianna kirjoitti...

Juu, tämä vappu kyllä muistetaan! Lumisin vappu ikinä! Oli eräskin matkaaja jättänyt lähtemättä aamulla liikenteeseen. Onneksi lumi suli nopeasti pois ja kesä tekee tuloaan vauhdilla!