Matkailua, joogaa, mansikoita, enkeleitä, luomua. Hetkiä, ajatuksia ja elämää.

tiistai 3. maaliskuuta 2015

Mitä sää?


Elämä sääaseman kanssa on hyvin mielenkiintoista. Meillä kun se vielä lähettää nettiin tietoa säännöllisesti, niin oman pihan säätä voi reissustakin kätevästi tarkkailla. Vaikkakin kuulemma ilmanpainemittari näyttää nykyään mitä sattuu, ja välillä systeemi tökkää totaalisesti ja sitten näkyy hirmusia äärilämpötiloja ja tuulia. Mutta noin suunnilleen siitä kyllä näkee minkälaista keliä meillä pitelee. Eniten olen kytistellyt nyt tuota päivänpituuden lisääntymistä, tämänpäiväinen tilasto kertoo että valoisaa aikaa on ihan melkein puolet vuorokaudesta! Ties vaikka huomenna olis jo yli!

Jostain syystä mua kiehtoo kovasti myös nuo käppyrät mitä tuonne meidän nettisivulle tallentuu. Ulkolämpötilan minimi- ja maksimikäppyrä on erittäin kiinnostava. Näin kylmää meillä on täällä ollut tänä vuonna. Eipä tarvi enää kytätä mittaria ja kirjata lukemia ylös, se onkin aina unohtunut melko pian aloituksen jälkeen. Tässä käyrässä näyttää olevan noin päivän viive, eihän se tän päivän minimiä ja maksimia vois vielä näyttääkään.. Harmi kun tämä sääasema ei osaa ennustaa tulevaa säätä, se katellaan sitten muualta. Hiihtolomasää on tähän mennessä näyttänyt melko harmaalta, ja samanlaisena näyttää jatkuvankin. Jospa edes pieni auringonpilkahdus jossain kohtaa viikkoa saataisiin :o)

2 kommenttia:

Minna kirjoitti...

Mielenkiintoista! Voin hyvin kuvitella, että minäkin hurahtaisin tuohon hommaan! Mistä hommasit tuon sääaseman?

Vianna kirjoitti...

On kyllä hyvin koukuttavaa puuhaa! Meidän sääasema on Clasulta, joku tarjousmalli, ja pikkusen harmittaa etten satsannu vähän enempää..