Matkailua, joogaa, mansikoita, enkeleitä, luomua. Hetkiä, ajatuksia ja elämää.

tiistai 10. maaliskuuta 2015

Sen seittemän sorttia

..kysymyksiä. Heli lähestyi mua haasteella, kiitos! Nämä tämmöset on munsta niin kivoja, vaikkakin tosi vaikeita, joten mulla menee aina hetki aikaa että näihin saa tartuttua. Nyt on kysymykset muhineet jossain takaraivossa jo sen verran aikaa, että ehkä jotain vastauksenpoikasta on niihin kehkeytynyt, kattellaanpa..

1. OLETKO KEITTIÖN HENGETÄR JA MIKÄ ON BRAVUURIRUOKASI?
En. Mies teki aikoinaan suuuren vaikutuksen osaamalla tehdä ruokaa. Olen vuosien varrella itsekin oppinut tekemään sitä sun tätä, mutta lapset vieläkin tykkää enemmän isin tekemistä pöperöistä (niinkuin minäkin). Mulla ei ole minkään sortin intohimoa keittiöhommiin, voi kunpa olisikin! Enkä edes taida osata nimetä mitään bravuuria, olkoon nyt vaikka blenderillä surautettu marjahässäkkä, sellasen ainakin osaan tehdä :o)


2. MITÄ HARRASTAT (MUUTA KUIN BLOGGAAMISTA)?
Sellanen ihan harrastusharrastus on itämainen tanssi, sitä olen nyt viimeiset viitisen vuotta aktiivisesti harrastanut vähintäänkin kerran viikossa (paitsi kansalaisopiston loma-aikoina..), ja sitä ennenkin edellisellä paikkakunnalla parisen vuotta. Mitähän muuta osaisin harrastukseksi nimittää.. Luen silloin tällöin, välillä enemmän, välillä taas en yhtään. Ulkoilen, räpsin kuvia, mutta ei kai ne oikein harrastuksia ole. Kaikkein intohimoisimmin harrastaisin puutarhastelua, muttei mulla ole ollut pariin vuoteen aikaa siihen juuri ollenkaan, koska kesäisin harrastan töitä niin antaumuksella.. Zen-uintia haluaisin harrastaa enemmänkin, harmi kun talvi tekee siihen niin pitkän tauon.


3. UNELMA-AMMATTISI LAPSENA? MITEN HAAVEILLESI KÄVI?
En muista lapsena haaveilleeni mistään ammatista, lukioonkin menin koska en yhtään tiennyt mikä musta tulisi isona. Mietin silloin oisko musta arkkitehdiksi tai eläinlääkäriksi. Päädyin siihen että arkkitehdiksi en jaksaisi opiskella. Eläinlääkiksen pääsykokeissa kävin peräti kahdesti puolitosissaan yrittämässä, mutta eipä mua ois oikeesti Helsinkiin saanut muuttamaan. Sitten musta tulikin äiti, ja myöhemmin viljelypuolen puutarhuri, mikä olikin ihan loistava valinta sitä ajatellen, että on edes jonkinlaista pohjaa opetella tätä käytännön luomuviljelyä. Enkä ehkä siltikään vielä ole ihan varma mikä musta tulee isona..


4. SISUSTUKSESI KULMAKIVET - VÄRIT, MATERIAALI, TYYLI VAI JOKU MUU?
Minkä sisustuksen..? Jos täältä pitäisi joku yhteinen tekijä löytää, niin sanoisin että kaaos. Yritän pyrkiä käytännöllisyyteen, selkeyteen ja siihen että joka esineellä olisi oikeasti käyttötarkoitus, mutta siihen tilanteeseen on vielä piiiitkä matka. Raivaus tuntuu ikuiselta urakalta, missään ei vielä näy, vaikka tavaraa on lähtenyt ovesta ulos valtava määrä. (Herääkin kysymys miten paljon sitä roinaa on alunperin ollut, mistä se on tullut ja miksi..) Mutta jaksan uskoa että vielä sekin päivä koittaa, kun jäljellä ei ole kuin ne tarpeelliset tavarat.


5. MILLAINEN ON MUSIIKKIMAKUSI? ONKO SINULLA LEMPIARTISTIA?
Ehkei ihan laidasta laitaan, mutta melkein kuitenkin. Yleensä tulee kuunneltua suomalaista musaa, enimmäkseen radiosta, autossa. Viime aikoina olen tykästynyt heleä-äänisiin naislaulajiin, tein sellasen löydön mitä ei suomipoppi juuri soitakaan, eli Johanna Kurkela ♥ Ei se nyt mikään ihan uusi tuttavuus ole, mutta löysin sen kunnolla vasta kun tein reissuun soittolistaa. Otin siihen vain ne mun mielestä ihanat biisit, ne missä on positiivinen sanoma. Sannillakin on ihan kiva ääni. Tän hetken voimabiisi on se Elastisen uusi, mitä ei ihan hirveesti vielä soiteta joka paikassa.


6. JOS SAISIT VALITA; MILLÄ HISTORIAN VUOSISADALLA TAI -KYMMENELLÄ ELÄISIT? MIKSI?
Aikaan ennen apulantaa. Kun ruoka on ollut puhdasta ja on tiedetty mistä se tulee. Vaikka varmasti elämä on silloin ollut paljon rankempaa kuin nykyään, niin kyllä tämä nykyelämäkin osaa kuormittaa, eri tavalla vain. Jotenkin ajattelisin kestäväni enemmän sitä entisvanhaista kuormitusta. Ja on me pikku siivu nähtykin siitä lystistä, ettei hanasta tule vettä viikkokausiin, tai että uunipuut pitää hakea lumimyrskyn keskellä pihan toiselta laidalta metrisen hangen takaa, tai ei ole sähköä vuorokauteen, jne. Liekö se sitten sellaista ennen ollut. (Ja jos saisin aikakoneen, niin käyttäisin omat lapset 80-luvun puolivälin paikkeilla kattomassa miten sillon on nuoriso elänyt :o)
 

7. PAKOPAIKKASI - ONKO SINULLA SELLAISTA? MIKÄ SE ON?
Jos ihan fyysisesti ajatellaan, niin oisko sitten vaikka metsä tai ranta, tai luonto yleensä. Muuten se voisi olla jonkunlainen pysähtyminen, tiedostaminen, hetkessä eläminen, omien ajatusten kuuntelu. Ihan vaan vaikka laittaa silmät kiinni, ja siinä on se tyyneys ja rauha. Tai sitten ihan päinvastoin, eli tietoinen ajattelemattomuus. Olenkin alkanut meditoimaan useammin, ja lisäksi teen TREtä eli tärisen säännöllisesti. Ja lukeminen myös vie aivan eri sfääreihin, sen taas huomasin tuolla reissussa, kun ahmin yhteensä kymmenen kirjaa, ja sillä tavalla reissasin paljon muissakin paikoissa kuin vain siellä missä fyysisesti olin.

3 kommenttia:

Heli kirjoitti...

Kiva kuulla vastauksia näihin!

Aikakone olis kyllä kiva... musta olis todella mielenkiintoista piipahdella vähän siellä sun täällä.

Minna kirjoitti...

Paljolti olisin itsekin vastannut samoilla sanoilla! Johanna Kurkela laulaa niiin kauniisti<3

Vianna kirjoitti...

Heh, eipä sitä muuta enää ehtis tehdäkään ku huristelis vaan aikakoneella..

Jännää että muillakin on samansuuntaisia ajatuksia. Johanna Kurkela laulaa tosi kauniisti nytkin tuossa vieressä :o)