Matkailua, joogaa, mansikoita, enkeleitä, luomua. Hetkiä, ajatuksia ja elämää.

torstai 26. maaliskuuta 2015

Tämän kevään kori


Viime viikonlopun pajunpunontakurssilla tein tällä kertaa ison tarjottimen kesän puutarhajuhlia varten. Tuntuu, että pikkuhiljaa alkaa jo ideat loppua kesken, tämä ohje on otettu suoraan Suomalaisesta pajukorikirjasta. Olipa hyvä, että kirjan tekijä oli paikalla opettamassa meitä, ihan yksin en ehkä olisi kuitenkaan saanut valmista aikaiseksi vaikka kuinka olisin ohjeita tavannut.

Alla tekele ensimmäisen illan eli kolmen tunnin jälkeen (joista osa kului siihen että mietin mitähän oikein tekisin..)Vielä lähes kuusi tuntia lisää pajujen vääntämistä, ja häkkyrä näyttää ylläolevalta. Tässä vaiheessa kädet jo huutaa hoosiannaa sekä siksi, että sormet on ihan hellinä pajujen kiskomisesta, että siksi, että käsivarsista on otettu uusia lihaksia käyttöön.

Ja vielä kolmen tunnin aherruksen jälkeen tarjotin on valmis! Tuttuun tapaan tekeleestä tuli jälleen kerran melkoisen suuri, vaikka tällä kertaa se oli tarkoituksin. Mallitarjottimen halkaisija on 68 cm, omaani en ole mitannut, muttei välttämättä ole edes niin iso. Testasin, että kädet yltää hyvin kahvoihin, eikä mahakaan ole pahasti tiellä (onneksi on pitkät kädet :o)Ostin tarjotinta varten kolme nippua pajuja, niitä jäikin vähän, joten mietin jo että jaksaisinkohan värkätä jotain pientä ihan itekseni.. Ensi keväälle bongasin jo hauskan idean, aion yrittää tehdä tuollaisen kepin nokassa olevan korin (se ei kylläkään ole kovin iso..). Sitä varten täytyy tehdä hieman etukäteisvalmisteluja, tarvitaan kuusesta oksakiehkura pohjan loimiksi ja runko kepukaksi. Hmmm, voiskohan ensi joulun joulukuusta hyödyntää tuossa..

Ei kommentteja: