Matkailua, joogaa, mansikoita, enkeleitä, luomua. Hetkiä, ajatuksia ja elämää.

torstai 30. tammikuuta 2014

Remonttiarkistojen kaivelua

Kaivellaan nyt keittiökuvia, kun ei meillä oikein muuta ole vielä kunnolla rempattukaan.. Kovalevyltä löytyi keittiökuvia vuosilta 2011-2013, ja voi hyvää päivää sentään miltä meillä on ennen näyttänytkään! Ja onhan me parissa vuodessa näköjään jotain saatu aikaan! (Kuvat vuosilta 2008-2010 on toisella kovalevyllä, täytyy kaivella nekin joskus esiin - jos uskaltaa..)


Kiinteitä kaappeja on (enää) kahdella seinällä. Ja aluksi tietenkin kaikki oli yltä päältä umpipuuta.. Ennen-kuvassa näkyy tuollainen vaalea läntti jääkaapin kyljessä olevassa levyssä, siinä oli ennen parimetrinen kivitaso pikkupöydän suuntaan, ja alla parit umpipuiset kaapit. Ikkunan edessä näkyy nurkasta nurkkaan ulottuva taso, senkin alla oli kaapit molemmissa päissä. Ensin lähti epäkäytännöllinen kivitaso kaappeineen, seuraavaksi taso ikkunan alta kaappeineen (ja ilmankos tuntuu ettei meillä enää ole säilytystilaa juuri ollenkaan..). Sitten maalattiin kattopaneelit melkein koko katosta, seinäpaneelit parilta seinänpätkältä sekä lattia, kaapinovetkin kun ei niitä uusia täyskorkeita kaappeja ole vielä saatu aikaiseksi tehdä. Jääkaappi vaihdettiin uuteen. Viimeisimmäksi maalattiin ikkunoiden puuosat valkoisiksi (paitsi tuolta lasien välistä, josta puunväri kurkkii). Vielä on aikeissa uusia taso, mutta tuo ikkunanurkka on melko ongelmallinen, joten se vielä hautuu jonkun aikaa. Ikkunanpuoleisesta alakaapista puuttuu pätkä ovea, sekin korjaantunee kunhan saadaan suunniteltua ja tehtyä ne uudet kaapit.Tämä ennen-kuva ei ole läheskään alkuperäinen, sillä jääkaappi on jo uusittu. Näkyy kuitenkin melko hyvin, miten kaapinovien väri vaikuttaa keittiön tunnelmaan.. Hella-/tiskiallasseinustalle ei toistaiseksi ole tehty muuta kuin maalattu kaapinovet, vaihdettu allas, hana sekä taso. Hellakin on uusittu, kuvissa on vielä vanha versio. Seinä- samoin kuin kattopaneelit huutaa maalaamista, pientä päänvaivaa aiheuttaa huuva alias liesikupu, joka pitäisi irroittaa ennen katon maalaamista. Seinät vois tietty maalata vaikka heti, ja tuon karmean listan yläkaappien päältä nykäistä pois. Tarkat silmät huomaa myös, että kaappien alta puuttuu sokkelilistat, niihin on mietinnässä sellaset laatikkosysteemit, tai sitten ihan vain valkoinen lauta.


Hommaa riittää keittiössä vielä muutakin. Hellan vasemmalla puolella on "kaunis" punatiilinen puuliesi, sitä pitäisi vähän kaunistaa lisää. Myös jääkaapin takaa irvistelevä tiiliseinänpätkä kaipaa ehkä jotain pintaansa. Ovi pukuhuoneeseen (jääkaapin ja tiskikoneen välissä) ja oven listat pitää niinikään maalata, ja onpa pyöritelty ajatusta oven rakentamisesta keittiön ja tuvan väliseenkin aukkoon, sais elukat pidettyä keittiöstä pois. Välitilan kaakelitkaan ei ole mitkään kaunottaret, mutta ne nyt toistaiseksi menettelee. Sitten kun kaapit on uudet, pitää miettiä millä materiaalilla välitilat päällystetään. Nykyinen tiskikone on vanha, mutta saa olla paikallaan niin kauan kuin toimii. Tällä hetkellä meillä remppa jatkuu portaikossa..

6 kommenttia:

Heli kirjoitti...

Ihania muutoksia! Mutta miksi haluatte vaihtaa kaapit? Mä jos saisin puiset kaapit olisin todella onnellinen!! En missään nimessä vaihtais niitä noihin nykyaikaisiin ties mitä ainetta oleviin. Puiset on kuitenkin puiset ja maalilla saa ihmeitä aikaan. Minusta noi teidän on tosi kivat!! Nyt vaan seinään ja kattoon maalia, ja eikös sen muurinkin vois maalata? Minusta maalattu tiiliseinäkin on tosi kiva, kun siinä näkyy ne tiilien kuviot.

Heli kirjoitti...

Ai niin ja piti vielä sanoa, että onko noi sokkelien puuttumiset sinusta hankala asia? Mikä siinä on hankalaa ja miksi haluaisit sokkelit? Mä nimittäin haaveilen nimenomaan sokkelittomista alakaapeista... En tykkää sokkeleistä ollenkaan ja haluaisin sellaset jalalliset kaapit vaan noi alakaapitkin. Olis kiva kuulla käyttäjäkokemuksia, etenkin jos niissä on kovasti huonoja puolia. Onko teillä esim. putkia siellä? Meillä kun tulis vesiputketkin just sellasiin kohtiin missä sit ei olis sokkelia... näkyykö ne typerästi tai jotain?

Vianna kirjoitti...

Kiitti Heli! Kaapit halutaan vaihtaa koska ne on liian matalat, ihan hyvin mahtuis vielä yks hylly lisää. Nytkin kaappien päällä säilytellään kaikenlaista, niin oishan se kiva että ne sais oven taakse piiloon. Ja kuka sanoo ettei ne uudet kaapit ole umpipuiset, on tietenkin, muttei todellakaan puunväriset. Ei meidän puuseppä (enkä kyllä minäkään) suostuis ottaan sellasia mitäsattuulevyä olevia kaappeja. Muurin punatiiletkin on maalausuhan alla kyllä :o)

Sokkeleiden puuttuminen on tässä tapauksessa huono juttu, koska: a. Me maalattiin lattia silleen että kaapit oli paikoillaan, eli ei maalattu ollenkaan kaappien alta, erivärinen lattia paistaa aika ikävästi silmään. b. Kun talossa on yksivuotias jonka hauskinta hupia on levittää keittiön laatikoista ja kaapeista kaikki irtotavara lattialle, plus neljä kissaeläintä jotka tykkää leikkiä kaikilla pikkujutuilla, plus kaksi koiraa jotka tiputtelee tavaroita ja ruokia pöydiltä heti kun silmä välttää, plus me muut jotka ei niin kovin pidetä varsinkaan tavaroiden kaivelemisesta kaappien alta, niin sokkelilauta ois kyllä kiva juttu :o) Meillä menee viemäri tiskikaapin alla siellä perällä, mutta ei se sieltä mihinkään näy (paitsi silloin kun etitään sieltä kaapin alta jotain kadonnutta esinettä). Kyllä määki tykkään sellasista kaapeista jotka seisoo omilla jaloillaan, mutta oon vähän liian laiska siivoilemaan niitä alustoja..

Heli kirjoitti...

On tää niin hauskaa: meillä kun kaapit menee kattoon asti, niin haluaisin just tuollaset kuin teillä... minusta noi teidän on paljon ilmavammat ja kivemmat, noi on jotenkin tosi raskaat noi meidän.

Mutta se on hyvä, että puuta ootte laittamassakin. =)

Ja jatkan kyllä näillä tiedoilla sokkelittomien kaappien haaveilusta, vaikka meilläkin on kissaa, koiraa, kania ja porukkaa. (Jos ne osoittautuu tosi hankaliksi niin sit pitää vaan luovuttaa ja laittaa sokkelit.)

Miia kirjoitti...

Kyllä on muutosta kerrakseen. Meillä laitettiin juuri Marko Paanasen ideasta inspiroituneena toinen tiskikone ja oli kyllä tosi hyvä juttu!

Vianna kirjoitti...

Mä olen kans joskus miettinyt auttaisko toinen tiskikone oikeesti tuohon kaaokseen mikä väistämättä (ainakin meidän) keittiössä vallitsee.. Kerrohan sitten kuinka kävi!