Matkailua, joogaa, mansikoita, enkeleitä, luomua. Hetkiä, ajatuksia ja elämää.

tiistai 3. joulukuuta 2013

Pimmeli


Ai että! Näköjään punaisista muovipilleistäkin tehty himmeli voi olla hieno, varsinkin tekijänsä mielestä.. Olipas aika hankala kuvattava, tuommonen pitkä ja laiha ja melkein olematon hässäkkä. Lähemmissä kuvissa näkyy vielä siellä täällä päättelemättömiä langanpätkiä, ja puuttuupa tuosta vielä muutamat pikkuosasetkin. Ne lisään joskus mikäli siltä tuntuu, ihan hyvä on munsta noinkin. Nyt sille pitää vain keksiä sopiva paikka, joku sellainen jossa on turvassa pikkukäpälöiltä :o)Himmelin nimi on Vanhassa tuvassa ja kirjan kuvateksti sanoo näin: "Himmeli liikehtii hiljaa. Avotakassa rätisee tuli lähettäen lämpöään pitkälle huonetta. Kynttilä tekee oman pienen ilmavirtansa. Tuvan ovi käy, naapuri tulee tervehdyskäynnille. Nyt himmelin osaset liikehtivät entistä vinhempaa. Onni on talossa taattu, kun himmeli liikkuu. Tämä pitkänmallinen himmeli on vanha malli ja poimittu Maa- ja kotitalousnaisten julkaisemasta klassikkokirjasta nimeltä Himmeli vuodelta 1983. Himmeli on näyttävä ja parhaimmillaan omassa elementissään, vanhassa tuvassa pitkän pöydän yllä."

Oishan se toki varmasti vielä paljon hienompi oljesta tehtynä, hirsituvassakin. Tuo himmelikirjan kuva tasaisesta harmaasta seinästä plus astiakaapista plus himmelistä on niin herkku, että melkein pääsee itku. Määkin tahon edes yhden tasaisen seinän!Tein yhden keltaisenkin version, se sopis kyllä tuohon ryijyn eteen, mutta saappaat nähä mihin päätyy. Paksuista mustista pilleistäkin tein muutamia erilaisia himmeliviritelmiä. On ne vaan niin massiivisia ja kömpelönnäkösiä, ettei niitä nauramatta kattele. En laittele kuvia niistä nyt tähän, toivottelen muuten vain iloista päivää kaikille!

3 kommenttia:

Helmi Nainen kirjoitti...

Ohhoh. Mulla ei kyllä hermo kestäisi näitä tehdä... Tuossa keltaisessa on hieno kuvio :)

Beatris kirjoitti...

Hienoja himmeleitä. Ja onpa kaunis ryijy taustalla. Peonies of Beatris

Vianna kirjoitti...

Kiitos! Pillihimmeleiden tekeminen on kyllä vaan niin paljon helpompaa, pillit ei halkeile kuten oljet. Luulenpa ettei munkaan kärsivällisyys riittäisi olkien kanssa näpräämiseen.. Kannattaa tehdä edes pieni pimmeli, jos löytää nättejä pillejä. Ja voihan sen tehdä vaikka paperipilleistä, tulee ekompi niin.