Matkailua, joogaa, mansikoita, enkeleitä, luomua. Hetkiä, ajatuksia ja elämää.

tiistai 17. joulukuuta 2013

Joulumieli hukassa

+3,2°C, sataa vettä, piha on muuttunut luistelukentäksi, lumet hupenee.. Rankan syksyn jälkeen en ole juurikaan jaksanut joulustella. En lähettänyt yhtään korttia, lahjat on ihan minimissä, laatikot paistamatta, kuusi kaatamatta, pukki hankkimatta, koristeet vielä vintillä, ei ole lapsilla kalenteriakaan paitsi suklaiset, koko mökki on jatkuvasti pyörremyrskyn kourissa, enkä jaksa oikein edes stressata mistään mitä pitäisi tehdä tai minkalaista pitäisi olla. Tulee se vähemmälläkin hössötyksellä. Mies tilasi eilen kinkun, pisteet siitä. Tosin piti ottaa puoli possua, mutta eipä se mitään, jospa loput lihakset saisi mahdutettua johonkin pakastimeen.. 

Lapsi haluaa joululahjaksi muuttaa Vaasaan kun siellä on enemmän kavereita, tai ainakin kylälle että voi olla enemmän kavereilla, tai mieluiten jonnekin muulle kylälle kuin tuonne missä oma koulu on että saisi vaihtaa koulua ja opettajaa ja kavereita. Mies ihmetteli eilen eikö joulupukki aio kysellä häneltä lahjatoiveita, on kuulemma yläkerran läppärillä ollut kirjanmerkkinä viime joulusta lähtien joku juttu, enkä kyllä yhtään muista mikä, tai siis pitäiskö mun nyt noin suorasta vihjailusta ymmärtää sellanen hankkia. Saa nettikaupasta (ei kyllä varmasti enää jouluksi), on kahta erilaista, maksaa neljätoista euroa. Yksi toivoi kaksi lahjaa, kuulokkeet ja kirjan "ja tosi kiva jos en saa niistäkään ku toisen". Kuulokkeita ei koko maailmasta just sellasia tietenkään saa, melkein oikeat löytyi ebaysta, toivottavasti ehtivät jouluksi, pitäis. Ja se kirja olikin sitten sellanen ettei sitä enää ole, painos on loppu, netistä löysin yhden paikan missä ehkä vielä on, tilasin, muttei sekään ehdi jouluksi. Että sellasta ihan stressitöntä lahjakarusellia tänä vuonna..

Eilen käväsin kaupungilla ettei enää sen jälkeen tarvitsisi, ja tietysti unohdin yhden jutun. Torstaina ois mulla vuoden viimeinen koulupäivä, samaan aikaan koulun joulujuhlat jossa lapsi esittää sotilasta jouluevankeliumissa. -Äiti tuuthan sää sitte kattomaan? Tottakai, oma koulu voi jäädä väliin tai sinne voi mennä reilusti myöhässä, ja samalla voikin sitten pyörähtää kaupungilla hakemassa sen yhden unohtuneen. Jos niitä tuolta pikkukaupungista edes saa..

Lasken tässä aamuja lomaan, vielä kolmesti pitää herätä. Ja jollei jouluna ole lunta, niin pysytellään sitten sisällä eikä kurkita edes ikkunoista ulos.

2 kommenttia:

Heli kirjoitti...

Meillä yksi lapsista haluaa kaikki maailman eläimet, toinen haluaa rasvaimun ja silikonit, kolmas haluaa muuttaa aittaan asumaan ja neljäs haluaa kissanpennun... =D Ihan huumorilla laittoivat noi lahjatoiveet kun tietävät, että oikeesti saavat vaan jotain pientä ja käytännöllistä.

Ei ole kovin joulumieli täälläkään, vaikka kiirettä ei olekaan. Toi musta maa ja vesisade ei vaan oikein joulua tee... Meillä ei ole yhtään jouluista muutenkaan täällä, vaikka joka vuosi mietin, että nyt laitan ajoissa jouluiseksi... ei vaan huvita. Kortit kyllä laitoin vaikka täytyy sanoa, että aina mietin mikä järki niidenkin laittamisessa ees on...

Rentoa joulun aikaa sulle kuitenkin, ei se joulu loppujen lopuksi ulkoisista jutuista tule!

Vianna kirjoitti...

Heh, onpa ihania lahjatoiveita teilläkin :o)

Meillä pysyi lumet, ja lisää tulee koko ajan! Ja vaikka onkin plussaa luvattu, niin nyt tuntuu tosi valoisalta.

Kiitos muistutuksesta! "Joulumaa jos jokaiselta löytyy sydämestä.."