Matkailua, joogaa, mansikoita, enkeleitä, luomua. Hetkiä, ajatuksia ja elämää.

keskiviikko 4. syyskuuta 2013

Rojupesäke


Tosiaan on huomionarvoinen asia se, että sain eteisen siivottua. Ihan kokonaan, kaappeja ja kaapinpäällisiä myöten. Ikkunoita en sentään alkanut pesemään, ne kun näyttää siltä että saisivat saada maalisutista. Jos sitten pesukin yhtäaikaa..


Ilo on ylimmillään, sillä pitkällisen jahkailun jälkeen hommattiin eteiseen matto! Onhan se vähän kapea, mutta niinpä on eteinenkin. Tykkään tosi paljon, ja niin tykkää koiratkin. Odotan kauhulla sitä kun mulle paljastuu että mattoakin pitää imuroida, ja vieläpä ihan säännöllisesti..


Nautin hetken tästä siisteydestä, kun eteisessä ei ole näkyvillä muuta ylimääräistä kuin irralliset kattolistat ja maalaukseen matkalla oleva sohvasängynpääty. Kaapeissa ja laatikoissa sen sijaan vielä on pieniksi käyneitä luistimia, monoja ym. tarpeetonta. Lapset on kuvienottohetkellä koulussa, joten normisti ei näytä ihan samalta..


Rojua lenteli molemmista ovista ulos, siis sekä ulosulos että tuvan puolelle. Tein ihan huviksi listan mitä kaikkea 2 x 3 metrin huoneeseen mahtuu. Haluatteko tietää? No, siellä oli mm:
flexi x 2
koiranhihna x 7 (+ 2 kissanhihnaa)
koiranvaljaat x 2 (+ 2 kissanvaljaat)
heijastinliivi x 3 (+ 2 koiran heijastinliiviä)
maalipurkki x 7 (+ 6 spraymaalipurkkia)
sählymaila x 2
sulkapallomaila x 6
tennismaila x 5
pingismaila x 2
pesäpallomaila x 3
räpylä x 4
pesäpallokypärä x 2
mopokypärä x 2
pyöräilykypärä x 7
jääkiekkokypärä x 2
jumppa-alusta x 2
luistimet x 4
monot x 5
kuulosuojaimet x 4
erilaisia palloja x 5
työhanskoja muovikassillinen + likaisia toinen mokoma
oksasakset x 4 (+ 2 kukkasakset)
taskulamppu x 5
istuinalusta x 3
kumpparit x 7
takki x 6
toppahanskat x 5,5
pipo x 12
kengät 13 (+ 6,5 paria crocseja)
kenkälusikka x 3

Ihan kuin meillä harrastettaisiin jotain, mutta eipä harrasteta (paitsi Mies pesistä). Ja ihan kuin me tarvittaisiin kaikkia noita, vaan eipä taideta tarvita.. Eihän meillä ole edes seitsemää päätä mihin pyöräilykypärän voisi pukea, eikä seitsemää pyörääkään..

Nyt eteisessä on siistiä, mutta totuus lymyilee tuvan puolella. Olisinpa osannut nakata kaiken rojun suoraan ovesta ulos, nyt sinne meni vain sellaiset mitkä kestää hetken olla ulkona, kaikki tuo muu sälä pitää vielä lajitella ja löytää niille uusi sijoituspaikka, joko meiltä tai muualta. On tämä surkea talo kun ei ole minkäänlaisia varasto- eikä säilytystiloja edes niille tavaroille mitkä haluaa säilyttää. Höh.

5 kommenttia:

Heli kirjoitti...

No mä heti ajattelin, että tepä oottekin aktiivinen urheiluperhe! =) Hurjasti kaikkea liikuntakamaa. Jos oot aikeissa niitä hävittää niin varmaan ottavat mielellään johonkin keräyksiin (ellet halua ite myydä kirpparilla). Täällä päin menee hyväntekeväisyysjuttuja Viroon ja Venäjälle, mä vien aina sinne kaikkee.

Ihan pakko oli tuo viimeinen kuva katella isona versionakin. =) Ja arvaa mihin huomio kiinnittyi? No ei ollenkaan niihin tavaroihin siinä edessä, vaan ihaniin ruutuikkunoihin siellä takana. Kiinnitin myös huomiota että teillähän tosiaan on ihan hirsitalo, lankkulattiat ja kaikkea muutakin ihanuutta!

Mutta joo, kivalta näyttää eteinen. Nauti kun vielä voit! =) Meilläkin kun tuota väkeä on niin aina se kaaos siitä vaan uudelleen pikkuhiljaa sitten rakentuu, vaikka miten siivois välillä paikat tiptop.

Heli kirjoitti...

Niin ja piti vielä sanoa, että tuo matto on onneks kyllä helppo imuroida. Meillä on ollu monet vuodet samaa ja tykkäsin siitä kyllä. (Nyt on vähän erilaista, ohuempaa.)

Minna-Liisa S kirjoitti...

Juuri mietein, että täytyisi kuisti siivota. Kunhan vain saisi kaikki turhat tavarat jonnekin pois. Meillä tilaa vie muun muassa vanhat lastenvaunut, jotka taitavat olla niin loppuun ajetut, että niitä ei ainakaan myytyä saa.

Minulla on sinulle blogissani haaste. Toivottavasti sinua eivät tällaiset haittaa.

Vianna kirjoitti...

Kiitti tsempistä! Onhan tuo eteinen toki jopa ehkä prosentin koko kämpän pinta-alasta, että syystäkin oon ylpeä! Ja kuulkaa se on vieläkin siisti, paitsi että matolta pitäisi taas imuroida kumppareissa kulkeutunut hiekka pois. Kiitos myös haasteesta! Ei haittaa ollenkaan, musta on kivoja nämä tämmöiset :o)

sade kirjoitti...

Se on ihana tunne kun saa eteisen raivattua. Mä teen sen aina välillä mutta ikävä kyllä hetkessä näyttää taas ihan muulle... ;) Pieni eteinen ja monta ihmistä ja pari eläintä joten taitaa toisaalta olla aika mahdottomuus että näyttäisi pitkään siistiltä.. Miten sitä tavaraa ja kenkiä aina nii kertyykin. Mutta kyllä se raivaus urakka kannattaa. :))