Matkailua, joogaa, mansikoita, enkeleitä, luomua. Hetkiä, ajatuksia ja elämää.

maanantai 30. syyskuuta 2013

Maalari maalasi.. portaitaPuunvärinhävitysmaalausprojekti on edennyt portaisiin asti. Tällä kertaa ostin ihan oikeeta lattiamaalia, vaaleanharmaata Permoa. Ai että sillä on mukava maalata, levittyy niin tasaisesti, ja pinnasta tulee kiiltävä. Vähän erilaista kuin tuo itsetehty maali.. Oli meillä vähän miettimistä miten vastamaalatut portaat suojataan pikkukäpälänjäljiltä. Päädyttiin maalaamaan vain kaksi askelmaa kerrallaan, ja taiteltiin pahvista vinot suojat niiden päälle. Pahvit piti laittaa niin ettei kissat pääse mistään rakosesta alle, kun tietysti niitä kiinnostais kaikki ahtaat koloset ja varsinkin pahviset. Maalaus on nyt siinä pisteessä, että loput viisi porrasta pitää ensin hioa, niissä on niin syvät kulumat. Portaikon pystysuorat puuosat tulee valkoisiksi, avoportaista tehdään umpiportaat, laiton kaide tehdään uusiksi (pitää vaan keksiä minkälainen siitä tehdään..), ja hirsiseinään ei täälläkään kosketa. Maalia näyttää jäävän melko paljon, joten täytyy ehkä käydä sutimassa jonkun huoneen nurkkaa vähän malliksi.. jee..

4 kommenttia:

Katja kirjoitti...

Kauniit tulee, ja hyvä päätös olla koskematta hirsiseinään :)

Meilläon maalattu permolla yksi lastenhuoneen lattia, tykkäsin maalista heti silloin ja tykkään edelleen.

Heli kirjoitti...

Kivan näköistä tulee!

Kiitos maalivinkistä - mä olen maalannut yläkerran lattian Betolux Aqualla mutta en välttämättä tykänny... siitä ei mun mielestä tullu sellanen "vanha ja kiiltävä lattia" mitä toivoin. Voisin kokeilla alas tota Permoa.

Pilvi kirjoitti...

Onpa hienot portaat ja aivan upea sävy. Tässä vähän sillä silmällä katselen, kun jossain vaiheessa keväällä odottaa kuistin maalaus.. :)

Vianna kirjoitti...

Kiitos! Hienot tulee, kunhan valmistuu.. Maali oli ainakin portaissa helppo maalata, kokeilin vähän yläkerran lattiaan, eikä tullut ihan niin tasaista, vaatii ehkä vielä toisen kerroksen. Sävystä tykkään kovasti, kerrankin osui oikeaan. Sopiskohan kaiteeseen heinäseipäät..?