Matkailua, joogaa, mansikoita, enkeleitä, luomua. Hetkiä, ajatuksia ja elämää.

perjantai 4. lokakuuta 2013

Hyvät periaatteet


Tiesitkö että parhaillaan on käynnissä luomuviikko? En minäkään ennen maanantaita jolloin postilaatikosta löytyi uusin Luomulehti. Täällä periferiassa ei tuo tiedotus aina oikein toimi..

"Luomuviikolla jaetaan Luomulehteä paljon kaupoissa ja tapahtumissa tutustumislahjana." Uusimmasta Luomulehdestä löytyy myös nämä hienot periaatteet luomulle:

Terveys: Luonnonmukaisen maatalouden tulee ylläpitää ja edistää maan, kasvien, eläinten, ihmisten ja maapallon terveyttä kokonaisuutena.

Ekologia: Luonnonmukaisen maatalouden tulee perustua eläviin ekologisiin systeemeihin ja kiertoihin, työskennellä niiden kanssa, jäljitellä niitä ja auttaa ylläpitämään niitä.

Oikeudenmukaisuus: Luonnonmukaisen maatalouden tulee rakentaa suhteita, jotka takaavat oikeudenmukaisuuden suhteessa ympäristöön ja elämisen mahdollisuuksiin.

Huolenpito: Luonnonmukaisen maatalouden tulee noudattaa varovaisuusperiaatetta ja vastuullisuutta nykyisen ja tulevien sukupolvien sekä ympäristön terveyden ja hyvinvoinnin suojelemiseksi.

Luomuilemisiin!

2 kommenttia:

Pelaguu kirjoitti...

En tiennyt ennen kuin blogistaniasta muistaakseni luin. Luomu on hyvä juttu! Tosin luin vasta jostain artikkelin että onko luomuun luottamista. En lukenut sitä tarkemmin, joten on paras etten enpiä puutu aiheeseen.

Vianna kirjoitti...

Niin, onneksi ainakin suomalaiseen luomuun uskaltaa luottaa.