Matkailua, joogaa, mansikoita, enkeleitä, luomua. Hetkiä, ajatuksia ja elämää.

lauantai 7. syyskuuta 2013

Tästä lähdettiin

Eilisiltana lähdettiin tästä:


..ja päädyttiin tähän:


Väliin mahtui monta tuntia kuljeskelua ihmisvilinässä, yksi pieni heräteostos, paljon tuttujen tapaamista, puoli pussia karkkia, kirjaston kummistus, sekä ilotulitus. Kylällä oli tapahtuma, vähän kuin paikallinen taiteiden yö, lapsi vei mut sinne ja meillä oli kivaa!

Tänään lähdettiinkin tästä:


..ja päädyttiin tähän:


Luvallisen omenavarkaissakäynnin jälkeen haettiin pellosta porkkanoita, pestiin, kuorittiin, paloiteltiin, raastettiin, muokattiin reseptiä, punnittiin, keitettiin, soseutettiin, haettiin purkkeja varastosta, ja lopuksi purkitettiin. Viisitoista pikkupurkillista omena-porkkanahilloa, ja siitä tuli jopa hyvää!

2 kommenttia:

Sirkku kirjoitti...

Anteeksi tämän iänikuinen ruinaaminen. Meillä on tullut hienoinen kyllästyminen omenasoseeseen, mutta omenien runsaus edellyttäisi runsasta mielikuvitusta niiden hyödyntämiseen, kun mehustus ei tule kysymykseen.
Olisitko siis niin höveli, että laittaisit jakoon porkkanaomenasoseen reseptin. Pääsisimme helpommalla, kun ei tarvitsisi ruveta tekemään koe-eriä.
Iloa syksyysi ja kiitos.

Vianna kirjoitti...

Kiitos kysymästä, tällaiseen reseptiin päädyttiin tällä kertaa:

1 kg porkkanaraastetta
2 kg omenalohkoja (kuorineen, ilman siemeniä)
3 dl vettä
750 g sokeria
30 g pektiiniä

Porkkanaraaste, omppulohkot ja vesi isoon kattilaan, kiehutellaan kunnes omput alkaa mössööntyä. Ajetaan sauvasekoittimella soseeksi, lisätään suurin osa sokerista, kiehautetaan, lisätään pektiini lopun sokerin kanssa, keitetään max. 2 min. Purkitus heti. Valmista tavaraa tuli noilla määrillä 3375 g. Vielä on kokeilematta ainakin kaneli-omenahillo sekä vanilja-omenahillo. Ensin täytyy käydä uudelleen omenavarkaissa..

Omppuhilloresepteissä ei näytä yleensä olevan pektiiniä, mutta laitettiin sitä kun nyt meillä sitä on :o)