Matkailua, joogaa, mansikoita, enkeleitä, luomua. Hetkiä, ajatuksia ja elämää.

lauantai 3. elokuuta 2013

Kumpi voittaa: kissa vai orava


Meillä on pienoinen ongelma. Naapurissa kesytetään oravia, ja meillä kissat luulee että noutopöytä on järjestetty heitä varten. Viime talvena on näillä kulmilla nähty ensimmäiset oravat, ja pian saivat oman ruokintapaikan. Nyt niillä on aitaus, jossa saavat ruokailla ilman pelkoa pedoista, mutta kun vievät ruokaa piiloon aidan ulkopuolella, siellä vaaniikin julmat saalistajat. Ainakin kolme oravaa on joutunut parempiin suihin.


Enpä tiedä mitä tehdä. Meillä kissat on öisin sisällä, sikäli mikäli tulevat illalla kotiin syömään, ja aamulla pääsevät ulos vasta ruuan jälkeen. Mun mielestä ne tekee ihan oikeita töitä, pyytävät myyriä ja rastaita ja vesirottia. Ehkä pitää tehdä niille aitaus jossa saavat ulkoilla, harmi vaan että aitauksen pitää kiertää kaikki meidän pellot, mikäli aikovat jatkaa tehokasta työtään myyrienkauhuina. Tai sitten ei päästetä niitä ulos ollenkaan, eihän ne talvellakaan ulkoile.


Kuvat meidän pienestä kesäpuodista

2 kommenttia:

Sirkku kirjoitti...

Jos tuo puoti olis täällä, tyhjentäisin sen varmaan joka päivä tähän aikaan vuodesta.
Uskotko, että minun ei tee edes mieli ostaa sipuleita ja kesäkurpitsoja kaupasta? (Perunoita ostan, kun ilman perunaa ei pärjää.)
Kunhan saan oman kasvimaan...

Nauti elämästäsi!

Katja kirjoitti...

Onpa hyvän näköisiä valkosipuleja. Meillä on jäänyt kastelu väliin joten saa nähdä miten niille käy.

Kissat vapaana ja oravat kurissa. Oravat syö kissojakin enemmän linnunpoikasia ja -munia. Tekevät pesiä vinteille ja räystäille ja tuhoavat rakennuksia. Mutta onhan ne kauniita ja veikeitä otuksia. Täällä saavat olla kissanmuonaa, yleensä jää häntä vain jäljelle.