Matkailua, joogaa, mansikoita, enkeleitä, luomua. Hetkiä, ajatuksia ja elämää.

maanantai 6. helmikuuta 2012

Muutosagentit


Taas oli sellainen aamu, että.. Yöllä oli sähköt räpsähtäneet poikki, ja yhtäkkiä kesken unien kännykkä rämähti soittamaan herätystä. (Yleensä herätyskello soittaa linnunlaulua ja paistaa kuin aurinko, ja siihen on oikein lempeä herätä. Onneksi on nuo tupla- ja triplavarmistukset!) Esiteini on taas alkanut änkkäröimään, sen kanssa saikatessa meni tovi jos toinenkin. Lisäksi kissat pissii ympäri taloa ja koira karkailee..

Sähköt palasi aamupäivällä, vesi ei. Ajattelin että taasko tämä sama vanha virsi.. Se on jo niiin nähty ja kuultu, että eikö voitais tänä talvena säästyä siltä kokonaan.. Patistin Miehen tutkimaan tilannetta. Vikaa ei alkanut löytyä, mutta samalla ilmeni, että pottukellari oli käynyt viisi astetta pakkasella. Että se niistä perunoista..

Mies kuitenkin yritti sulatella pumppua ja putkia minkä pystyi, ja vei patterin tuohon vanhan talon kellariin, jonka kautta vesiputket kulkee. Haki lähteestä vettä ja tuli sisälle keittämään kahvit. Siinä vaiheessa sanoin, että keksii nyt äkkiä jotain hyviä ja iloisia asioita että saadaan tämä päivä kääntymään vähän paremmille raiteille.

Ja löytyihän niitä muutamia: Aurinko paistaa ihanasti ja lämmittää jo ikkunan läpi. Tuntuu jo ihan melkein keväiseltä, kohta pääsee kaivelemaan multapusseja. Pakkasta on alle kymmenen astetta, joten ulkona tarkenee mainiosti oleskella. Lumikengillä umpihangessa tarpominen on hyvää treeniä. Leivinuuni on lämmin, ja ruisleipätaikina tekeytymässä. Mulla on tänään iltatöitä, mikä sekin on ihanaa vaihtelua. Ehdin virkata yhden uuden pipon.

Sitten kävi niin, että vessakäynnillä muistin kyllä olla vetämättä pyttyä, mutta käsienpesu on sellanen refleksi, että tulee aina aukaistua hana tulee sieltä vettä tai ei. Mutta sitäpä tuli! Nyt vaan odotellaan että kaikki muukin kääntyy parhain päin!

1 kommentti:

Sirkku kirjoitti...

Oliko siellä kellarissa paljon perunoita?
Jos vaikka laarin sisimmät olis pelastunu..