Matkailua, joogaa, mansikoita, enkeleitä, luomua. Hetkiä, ajatuksia ja elämää.

keskiviikko 23. maaliskuuta 2011

Se mihin keskityt, se lisääntyy


-Onko teillä vielä paikkoja syksyn Ilon matkalle? kysyi viisikymppinen rouva puhelimessa ja jatkoi: -Minä olen niin kielteinen, niin kielteinen ihminen, että jos teidän kurssilla oppii tuomaan edes vähän valoa elämäänsä, niin minä lähden mukaan.

Hän lähti kurssimatkallemme Kreikkaan ja antoi loistavan esimerkin siitä, miten valitsemamme ajatukset luovat elämämme. Eräänä aamuna heitimme reput selkään ja lähdimme kiipeämään korkealla sijaitsevaan Lafkoksen alkukantaiseen kylään. Hikisen nousun jälkeen etsimme kylästä sopivaa paikkaa kokoontuaksemme päivän teeman ympärille. Löysimme vanhan tavernan. Tavernassa oli vanha puupöytä, leveistä lankuista tehty. Sekä saman oloinen penkki. Esteetikko huomasi heti, miten kauniisti puun syyt kulkivat ja kuinka aika ja eletty elämä näkyi pehmeäksi hioutuneessa pinnassa. Kun nostimme katseemme, näimme ristikkokaton täynnä kypsiä viinirypäleterttuja. Kaukana alapuolellamme avautui näkymä laaksoon, taivaalla muutama pilvenhattara ja lämmittävä aurinko.

-Tämä on niin hieno hetki, että tahdon tarjota teille kaikille lasilliset valkoviiniä, sanoi yksi onnellinen. -Mistä tuo ihana tuoksu oikein tulee? kysyi toinen. Kadun toisella puolella oli leipomo. Haimme leivän. -Tämä hetki on täydellinen, sanoi kolmas. Ja silloin saimme kaikki opetuksen. -Ei minusta tämä hetki ole täydellinen. Meillä ei ole oliiveja ja fetajuustoa, sanoi valoisaa elämänasennetta opettelemaan tullut nainen.

Niinpä. Kuka oli oikeassa? Molemmat. Kyse on siitä, mikä on sinun totuutesi. Onko sinun elämässäsi yksinkertaisia, täydellisiä hetkiä? Vai puuttuuko aina jotain. Valinta on sinun. Psykologit sanovat, että fokusoidessamme ajatuksemme johonkin, minkä uskomme todeksi, täytämme sillä tietoisuuden, joka alkaa tiedostamatta ohjata valintojamme. Onko siis niin, että kuva, jonka valitsemme silmiemme pohjalle, tulee joku päivä todeksi? Jokaisella on ajattelussaan valinnan mahdollisuus. Ja vastuu. Olet siis vastuussa ajatuksistasi, siitä mihin keskityt. Älä keskity enää siihen mikä sinulta puuttuu vaan siihen mitä sinulla jo on.

Mietittävää:
Mihin kaikkeen sinä olet elämässäsi tyytyväinen? Mitä enemmän löydät tyytyväisyyden aihetta, sitä tyytyväisemmäksi elämäsi muuttuu.

Leena Markkanen - Ilo tekee ihmeitä, Elämän oivallusten opaskirja

2 kommenttia:

Pääsky kirjoitti...

Siis olikos tuo tarina tosi ? olitko itse paikalla, vau. Toimii kyllä ! Ihana teksti.

Tuon tyytyväisyyden ja ilon löytymiseen kannattaa kyllä uhrata aikaa ja antaumusta.
Luulenpa, että olen omani löytänyt, (jos sen nyt saa ääneen lausua:)

pioni kirjoitti...

Yritän toteuttaa blogini otsikon alla olevaa viisautta:
Kun iloitset pienistä asioista, voit iloita usein:)