Matkailua, joogaa, mansikoita, enkeleitä, luomua. Hetkiä, ajatuksia ja elämää.

tiistai 22. maaliskuuta 2011

Se juoksee sittenkin


Lauantaina superkuu pysytteli paksun pilviverhon takana, eikä nähty siitä vilaustakaan. Sen sijaan lauantaina nähtiin toisenlainen pitkään kaivattu ilmiö: vesi alkoi juoksemaan muutenkin kuin kanisterilla ylämäkeen kannettuna. Kahdenkymmenenkuuden vedenkantamispäivän jälkeen meillä tulee hanasta vettä!

Aika paljon työtä se kuitenkin vaati. Lähde pumpattiin kertaalleen tyhjäksi, putkenpäätä lähteestä etsimällä etsittiin, kunnes tajuttiin että jotain virkaa täytyy olla lähteen keskellä tojottavalla kuusitukilla, ja toden totta: tukki onkin "vesiputki". Täytyy sanoa ettei meitä hämmästytä enää mikään mitä vastaan tulee, kun meillä vesiputketkin on puusta tehty.. Seuraavaksi etsittiin mihin pohjaventtiili on kätketty. Lopulta paikallistettiin ihan lähteen seinän vierestä metrisen hangen alta betoninen laatikko, jossa oli vettä ja - tadaa - pohjaventtiili.


Pohjaventtiilin lisäksi pumppukuoppaan vievä putki piti sulattaa, pohjaventtiili kiertää takaisin paikalleen jääkylmän veden alla, putki täyttää vedellä (n. 50 litraa), liitokset tiivistää vedenpitäviksi ja sitten vaan pumppu päälle ja jännityksellä odottamaan miten käy. Hyvin kävi, kaikki liitokset piti, putket ei olleet enempää tukossa ja vesi alkoi juosta hanasta.


Tiskattu on urakalla, eilen pesin viisi koneellista pyykkiä, enempää ei mahdu kerrallaan kuivumaan.. Juomavesi kannetaan edelleenkin kanisterilla lähteestä, sillä nyt hanavedessä leijuu mustia hippusia, eli varmaan on rautaputkia jossain välissä ja ovat päässet ruostumaan ja nyt ruoste irtoaa veteen. Kesällä edessä on siis kuitenkin vesiremontti..

Vertailun vuoksi: Putkifirma A saapuu paikalle vasta toisen soiton jälkeen kolme päivää sen jälkeen kun alunperin lupasi. Kaksi ukkelia tekee (turhaa) työtä kolme tuntia, häipyvät sanaakaan sanomatta, lasku tulee kymmenestä tunnista. Soitetaan Putkifirma B:hen, kaksi ukkelia tulee paikalle seuraavana iltana varsinaisen työajan jälkeen, työskenetelevät aikansa, sanovat ettei nyt voi tehdä muuta kun ei ole pohjaventtiilin sijainnista tietoa, laskua ei ole tullut eikä tulekaan koska heidän periaate on että ei laskuteta ellei putket aukea. Täytyypä oikein miettiä kummasta putkifirmasta ensi kerralla apua haetaan..

1 kommentti:

inkku kirjoitti...

Hieno homma, että vesi juoksee!!!!
varmaan tilaatte firmasta A.... ;D