Matkailua, joogaa, mansikoita, enkeleitä, luomua. Hetkiä, ajatuksia ja elämää.

maanantai 7. maaliskuuta 2011

Kemissä

Yleensä mulla on kiire reissusta kotiin pesemään pyykkiä, mutta tämä loma aloitettiin kiirehtimällä pyykkipussukoiden kanssa kyläilemään. Viikonloppuna sainkin pestyä monta koneellista vaatteita, huomenna pystyy taas lähtemään kotiin elelemään alkeellisesti..


Ajattelin järkätä lapsille edes jotain lomaohjelmaa sen ainaisen kotiympyröissä pyöriskelyn sijaan. Mummulta onkin lyhyt matka Kemiin, jossa vietettiin eka varsinainen lomapäivä. Sää oli upea, aurinkoa ja pikkupakkasta.Lumilinna oli mahtava kokemus. Minä sekä kaikki mukana olleet pojat (7-22 vuotta) ihasteltiin taidokkaita lumi- ja jääveistoksia. Sisällä linnassa oli yllättävän kylmä, ja ulkona taas tuuli mukavasti. Nenät punaisina suunnattiin seuraavaan kohteeseen, joka oli ihan Lumilinnan naapurissa:Jalokivigalleriaan. Meidän pojat on melkoisia kivihulluja. Maailman Aarteet -lehtisarja ja sen mukana tulevat näytteet kivistä ja mineraaleista on kasvattanut innostusta entisestään.Jalokivigalleria olikin ihan loistokohde meille. Maailmassa monta on ihmeellistä asiaa.. Siis kattokaa näitä kivien upeita värejä. Iso ametistionkalo oli ihan paras, aivan kuin jättikita täynnä teräviä ametistihampaita. Harmi kun se ei suostunut kuvattavaksi.
Eipä pojat etukäteen tienneet että hiihtolomalla on tiedossa ulkomaanmatka. Vaan niinpä vaan hurautettiin Kemistä vielä pikkumatka eteenpäin, ja kävästiin Haaparannassa Icassa luomuostoksilla. Ja tällä reissulla tuli todistettua että Ikean ohi pystyy ajamaan pysähtymättä, enpä olisi uskonut ellen olisi itse ollut ratissa tapahtumaa todistamassa.

3 kommenttia:

Nenunen kirjoitti...

Tuo ois mukava joskus nähdä livenä, tuo lumilinna, samoten nuo kivet. Että joku osaakin tehdä jäästä nättiä veistoksia.:) Olipa mukava nähdä nämä kuvat:)

Pääsky kirjoitti...

Huiput kuvat, kiitos !

pioni kirjoitti...

Vau mitä veistoksia!