Matkailua, joogaa, mansikoita, enkeleitä, luomua. Hetkiä, ajatuksia ja elämää.

perjantai 20. elokuuta 2010

TammiTietää asuvansa melko etelässä, kun makuuhuoneen ikkunan edessä kasvaa suuri tammi. Korkeutta tammella on taloa enemmän, ehkä kymmenisen metriä. Iäksi joku arvioi neljäkymmentä vuotta, voisikohan olla niin vähän. Keväisin oksanhangassa pesii rastaat.

Uudistalo on rakennettu liian lähelle tammea, ei ole ajateltu että puu vielä tuosta kasvaa. Vanha talo on vähän kauempana puusta, mutta se onkin ollut pystyssä jo kauan ennen kuin joku on istuttanut tammen paikalleen.

Alkukesällä tammi kukki, ja nyt siinä on jonkun verran terhoja. On tehnyt niitä ennenkin, sillä lähistöltä löytyy ainakin kolme poikasta. Tammen alla on ryteikköä, josta olisi tarkoitus raivata pois nokkoset ja vatut sekä villiherukat. Myös kirsikkapuu kasvaa tammen alla, ja sekin tekee poikasia ahkerasti, kirsikoita ei niinkään. Pari punaherukkapuskaa saanevat jäädä tammen kainaloon, pellon puolelle suojaksi voisi laittaa mustaherukka-aidanteen. Runkoa kiertämään olisi ihana saada istuskelupenkki, joka saisi harmaantua lähes huomaamattomaksi. Tammen alla on vähän salaisen puutarhan tunnelmaa.

Eilen tammen oksalla istui karjumassa täplikäs kissapeto, koira sen taisi sinne ajaa.

Ei kommentteja: