Matkailua, joogaa, mansikoita, enkeleitä, luomua. Hetkiä, ajatuksia ja elämää.

tiistai 13. heinäkuuta 2010

Helleselviytymistä


Ensiksikin: en tykkää liian kuumasta. Saunassa käyn lämmitteleässä, en löylyissä. Kesällä sopivin keli olisi +20 ja pilvipouta. Voisi ulkona hommaillakin jotain. Nyt mittari viipotta jo toista päivää päälle kolmenkymmenen.. Tällä hetkellä tavoitteena onkin saada sisälämpötila pysymään siedettävänä.

Auringon puolen sälekaihtimet on laskettu alas jo aikapäiviä sitten. Ja ajatella että joskus suunnittelin poistavani ne kokonaan, sillä ei hirsitaloon kuulu sälekaihtimet.. Nyt ei mietitä miten kuuluu olla, hyvä että on nuo kahtimet. Kiinni ja pysyy.

Yöksi aukaistaan alakerran ikkunat, ne joissa on hyttysverkot. Pysyy ötökät ulkona ja kissat sisällä :o) Viime yönä kello 5 lämpömittari näytti 22, joten paljon ei yötuuletus viilennä, mutta vähän kuitenkin.

Jos oikein kuuma tulee, pöytätuuletinta voi pyörittää makuuhuoneessa öisin. Toistaiseksi on pystynyt nukkumaan pelkällä lakanalla ikkuna auki. Tarvittaessa voi siirtyä alakertaan tai leikkimökkiin nukkumaan.

Lapset istuu päivät sisällä hämärässä pelaamassa. Koirat ulkoilee aamuisin ja öisin, eilen oli homma saada ne yhden jälkeen sisälle, olisivat halunneet olla koko yön ulkona leikkimässä. Vettä elukoilla kuluu reilu viisi litraa päivässä.

Pyykkiä ei paljon tule, kun ei kukaan juuri käytä vaatteita. Ei mitään kiristävää ja ihonmyötäistä, mekkoja ja rantashortseja vaan. Hellemekko päällä pihalla uskaltaa varjon puolella käydä pyörähtämässä. Meillä on meneillään pihavessaprojekti, saapa nähdä montako hellepäivää siihen kuluu.

Ja edelleen joka ilta on käyty uimassa. Ja välillä päivisinkin, jos on ollut muita menoja. Ja sama tahti näyttää jatkuvan, sillä sääennusteet lupailevat tuleville päiville lisää huimia hellelukemia: 32, 32, 29, 27 ja vesisadetta, sitä odotetaan kovasti!, 28,31.. Huh hellettä!

Ei kommentteja: