Matkailua, joogaa, mansikoita, enkeleitä, luomua. Hetkiä, ajatuksia ja elämää.

maanantai 8. maaliskuuta 2010

Kukoista!, osa 2

Teksti edelleen Voi hyvin -lehden sivuilta, kuvan nappasin Vistan kuvanäytteistä, sillä oma kone sanoi poks, ja lainakoneella ei ole kesäkuvia. On mulla kuvat onneksi tallennettu ulkoiselle kovalevylle, joten ihan hukkaan ne ei ole joutuneet.


Sovi taiteilijatapaaminen itsesi kanssa

Luovuus ei kuulu pelkästään taiteilijoille. Se on osallistumista jatkuvaan luomistyöhön. Maailma ei tule koskaan valmiiksi, ei suuri maailma eikä oma pieni henkilökohtainen maailmamme.

Kun teemme työtä, laitamme ruokaa, rakennamme kotia ja parisuhdetta, kasvatamme lapsia ja luomme omaa kulttuuriamme, olemme kaikki luovia. Jokaisessa meissä asuu taiteilija; emme vaan aina tunne sitä puolta itsessämme. Jotta meillä olisi todellinen suhde omaan luovuuteemme, meidän täytyy viljellä sitä, tietoisesti.

Taiteilijatapaaminen vie aikaa noin kaksi tuntia viikossa. Silloin omistaudut luovalle puolellesi, sisäiselle taiteilijallesi. Taiteilijatapaamisen aikana teet retken tai jotain muuta hauskaa, ja sinä itse suunnittelet kaiken etukäteen. Retkelle ei hyväksytä ketään muuta kuin sinä ja sisäisen taiteilijasi. Oma rakastettu, ystävä, puoliso tai lapset eivät ole tervetulleita näihin tapaamisiin.

Sisäisen taiteilijan kanssa vietetty aika on välttämätöntä itsensä hoivaamista. Taiteilijatapaaminen voi olla konsertti, taidenäyttely, teatteriesitys, luontoretki, käynti vieraassa kaupungissa tai uudessa ravintolassa. Sisäinen taiteilijasi rakastaa kaikkea tällaista!

Kun sitoudut tähän viikoittaiseen tapaamiseen, tulet huomaamaan, kuinka tosikkopuolesi yrittää kiemurrella ja estää näitä tapaamisia. Tulet myös huomaamaan, että joku kolmas osapuoli yrittää tunkeutua mukaan taiteilijatapaamisiisi. Älä anna periksi, sillä kyse on sinusta ja luovuudestasi, sinun elämäsi kukoistuksesta. Älä anna minkään estää sitä!

* * *

Mukavaa viikkoa!

Ei kommentteja: