Matkailua, joogaa, mansikoita, enkeleitä, luomua. Hetkiä, ajatuksia ja elämää.

lauantai 6. kesäkuuta 2009

Satoa saatu


Mitään hirmuisia sadonkorjuukekkereitä ei näillä eväillä vielä järjestellä, mutta on kiva kun on jo jotain mitä voi kiikuttaa pihalta pataan. Raparperi koki hurjan muodonmuutoksen. Kun nyhtää varret irti, lehdet kannattaa laittaa nurinperin vaikkapa herukoiden juurelle katteeksi, näin neuvoi anoppi, superMartta. Ja riittipä niitä vähän raparperinkin juurelle. Komeita kukintoja en raaskinut hävittää. Kiisseli on keitetty ja syöty, pakastimeenkin riitti monta rasiallista raparperinpaloja.

Tänään satoi. Ihan vähän vain, maanpinta hädintuskin kastui. Lämmintäkin on jo lähes kymmenen astetta. Ensi yöksi luvassa nollaa, vaikka täällä korkealla hallat onkin tosi harvinaisia. Täytyy illalla ehkä kantaa perintöpelargonit kasvihuoneeseen suojaan. Leivinuunissa on tulet jo toisena päivänä peräkkäin. Lämmöt on käännetty pois päältä, eikä varmasti laiteta takas ennen kuin syyskuussa. Nyt on kaivettu villapaidat ja -sukat taas esiin. On ihan lämmintä. Ja illalla syödään nokkossämpylöitä.

2 kommenttia:

Dahlia kirjoitti...

Huippu neuvo käyttää noita lehtiä katteena! En olis ite hoksannut. Raparberin kimpussa olin juuri tänään. Mulla sitä kasvaa siellä sun täällä kun tykkään siitä niin kovasti.

Jossu kirjoitti...

Kun olin lapsi meillä syötiin nokkossoppaa. Tehtiin samaan tyyliin kun pinaatista ja keitettyjä kananmunia joukkoon.

Raparperia meillä on vielä runsaasti. Täytyykin ottaa lehdet talteen kun seuraavan kerran käy varsia hakemassa.