Matkailua, joogaa, mansikoita, enkeleitä, luomua. Hetkiä, ajatuksia ja elämää.

torstai 18. kesäkuuta 2009

Kaik yhes koos


Koulun loppumisesta alkaa olla kolme viikkoa, ja tänään on ensimmäinen päivä kun kukaan ei ole lähdössä reissuun, tulossa reissusta tai meillä ei ole yövieraita.. Nyt on pari päivää aikaa hengähtää. Peltotyöt on alkukesän osalta tehty, seuraava rutistus on sitten jo ennen kuun loppua kun pitää vielä kylvää apilaa ja alkaa avokesannoimaan tulevaa mansikkamaata. Luomumansikan taimia pitää alkaa jo metsästämään, samoin syysrukiin siemenet saisi olla ajoissa hankittuna. Mutta ensin levätään vähän..

Ajattelin keittää juhannusjuustoa. Siihen tarvitaan vanhanajan maitoa ja juustonjuoksutinta. Palloilin kaupan maitohyllyllä pitkään ennen kuin tajusin että ehkä juhannusjuusto ei olekaan savolainen perinneherkku. Ei auttanut kuin hakea naapurista maitoa melkein suoraan lehmästä, ja juoksutin apteeksita.

Ostin myös rasiallisen mansikoita (maksoi muuten mansikoita!) täytekaakkua varten. Jospa sillä saisi vähän juhannusfiilistä taiottua. Meillä ei ole edes sääskiä tarpeeksi.. Ukkelit on kasanneet pellolle kokkopuita, niitä poltellaan jos huomenna ei sada kovin kovaa. Tänä juhannuksena ei myöskään käydä soutelemassa, mutta kukkaistaikoja voidaan tehdä. Pellot ja pientareet on täynnä erilaisia luonnonkukkia, ainakin seitsemää eri sorttia. Ja ties vaikka innostuttaisiin lämmittämään savusauna..


Ihanaa juhannusta ja auringonpilkahduksia teille ihanat ihmiset!

8 kommenttia:

Kesäkukka kirjoitti...

Hyvää juhannusta myös sinne!
Toivottavasti hieman lämpiäisi!

Jossu kirjoitti...

Ihanaa juhannusta myös Heinähatulle ja perheelle.
Auringonpilkahduksia toivotaan. Me olemme menossa ennusteiden mukaan melko sateiseen paikkaan :(
Juhannusjuustoa, en ole koskaan kuullut sellaisesta.
Jouluna meillä kotona on aina tehty juustoa, sellaista muna-piimä-maito-hera-juustoa.

Anonyymi kirjoitti...

Oikein mukavaa Juhannusta koko Hirvosen perheelle!Mitäs sanoisitte siitä, jos poikien kanssa ajelisimme kylään tässä kesällä joku päivä kun minullakin on useampi vapaa?Kummipoikaakin olisi kiva nähdä :)
Mukava lukea näitä sinun kirjoituksiasi!

Anonyymi kirjoitti...

Edellisen tekstin lähetti Tatja..

Vianna kirjoitti...

Tatja ja pojat, tulkaa vaan käymään! Jos sattuu ihana kesäpäivä, voitais vaikka retkeillä jossain tai muuten vaan palloilla ulkona, kun ei niitä sääskiäkään ole haitaksi asti.

Hanski kirjoitti...

Leppoisaa juhannusta teille kaikille, toivottavasti aurinkokin pilkahtaisi pyhien aikana!

Hanski kirjoitti...

...vielä sitä ajattelin sanoa, että laittaisitko sivuillesi chatin, niin voitais keskustella tässä samalla -näköjään olemme yhtäaikaa "linjoilla..." :D

Vianna kirjoitti...

Hanski, täytyypä alkaa tutkimaan tuota chattimahdollisuutta. Osaisitko vinkata jonkun blogin missä sellainen olisi, niin voisin käydä vakoilemassa..?