Matkailua, joogaa, mansikoita, enkeleitä, luomua. Hetkiä, ajatuksia ja elämää.

keskiviikko 26. helmikuuta 2020

Ihanasti villi

 
"Villi nainen elää omannäköistään elämää, ei pelkää kuunnella sisäisiä tarpeitaan ja kaihtaa siksi ulkopuolelta ojennettuja naiseuden ihanteita ainoina totuuksina. Elämän ennakoimattomuus tai arjen näennäinen kaaos eivät järisytä villin naisen maailmaa, sillä hän osaa seurata vaistojaan ja mukautua elämän virtaan sen sijaan, että takertuisi hallinnan tarpeeseen ja pakotettuun järjestykseen. Villin naisen arkkityyppi elää etenkin niissä hahmoissa, joita yhteiskunta ei helposti hyväksyisi nykyisen kesytetyn ja hillityn - yleisesti hyväksytyn - naiseuden ilmaisukanaviksi.

---

Villi mies tai villi nainen ei koskaan lunasta villeyttään toista sukupuolta alentamalla tai vahingoittamalla. Mies voi ehdottomasti olla villi, vaikka onkin vastuunsa kantava perheenisä ja lainkuuliainen kunnon kansalainen.

Tappelunhaluinen öykkäri taksijonossa tai rasistinen päänaukoja keskustelupalstalla ei ole villi. Tällainen mies on nimenomaan menettänyt tarpeellisen villeyden itsestään, voi siksi pahoin ja yrittää täydentää persoonaansa väärin keinoin eli muita alistamalla. Villi mies on mielestäni pikemminkin omavaltaisen patriarkan ja vähät muiden tunteista välittävän auervaaran vastakohta. Villi mies, kuten villi nainenkin, elää intuition ja itseilmaisun kanavat avoimina. Hän ei kärsi maskuliinisuuden ylikorostamisesta, vaan on sinut myös oman feminiinisen, vetäytyvän, pohdiskelevan tai emotionaalisen puolensa kanssa. Hän sukkuloi helposti erilaisten sosiaalisten roolien välillä. Jos päivätyö pakottaa hänet kiristävien kravattien ja virallisten presentaatioiden pariin, kotona villi mies osaa heittää jalat sohvan käsinojalle, antaa vatsan möhöttää leppoisasti paidan helman alta, pyöräyttää perheelle huolettomasti illallisen eilisen ruuista, höpsötellä lasten kanssa tai kaapata vaimonsa spontaaniin, villiin suudelmaan.

Villi mies ei tarvitse viinaa rellestääkseen itsensä irti salkkumiehen kultaisista kahleista eikä päivittäisiä triathlon-treenejä todistaakseen iskunkestävyytensä ympäröivälle maailmalle. Hän ymmärtää, että kaikki roolit ja ulkomuodot ylipäänsä ovat "vain peliä". Erityisesti miehen ja naisen sosiaalisesti hyväksytyt vanhakantaiset muotit ovat villille miehelle vain yksi tämän päivän malli siitä, miten ihminen voi halutessaan olla. Villi mies tuntee itsensä ja tietää paikkansa ja osaa siksi antaa tasaveroisen roolin arjessa myös naiselle. Hän ei pelkää kasvaa perinteisten miehen mittapuiden yli, itse määrittelemäänsä suuntaan."

Mia Jokiniva: Metsäjooga




Eilen tämä sivistynyt villi-ihminen lähti ulkoilemaan ja nauttimaan kevättalvisesta säästä. Yöllä oli satanut pari senttiä uutta lunta, aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta, ja sen jopa sattoi tuulettomassa kohdassa tuntea jo hieman lämmittävän. Linnut laulelivat iloaan, ja mun sydämessä hyrisi onni. Löysinpä pienen seikkailunkin! Uuden reitin rantaan, sen varrelta nuotiopaikan, isoja käkkyräoksaisia mäntyjä, kiviä ja pieniä polkuja kiemurtelemassa puolukkamättäiden välissä.

Villeyttä viikkoosi!

Ei kommentteja: