Matkailua, joogaa, mansikoita, enkeleitä, luomua. Hetkiä, ajatuksia ja elämää, kuvin ja sanoin.

torstai 27. joulukuuta 2018

Sinne meni






Joulu ja jouluvieraat, jouluruuat ja suklaatkin melkein jo kaikki. Löysin (täältä) maailman parhaan sokerittoman kakun ohjeen ja se menee tiivistetysti näin: Sekoita kaksi kypsää banaania ja neljä kananmunaa blenderissä, lisää 10 tuoretta taatelia ilman kiviä, desi raaka- tai muuten sokeroimatonta kaakaojauhetta ja teelusikallinen leivinjauhetta sekä hiukan aitovaniljajauhetta. Sekoita tasaiseksi, kaada vuokaan, paista 200 asteessa noin 20 minuuttia. Tein tästä pohjan puolukkaiselle (liivatteettomalle) juustokakulle ja kuorrutin koko komeuden sokerittomalla vauvojen hedelmäsoseella. Ja oli muuten hyvää, eikä syömisessä kestänyt kauaa.. Lähes sokerittomasta elämäntavasta johtuen makeat jouluherkut jäi aika minimiin, torttuja tein voitaikinasta ja keittelin kuivatuista luumuista soseen hilloksi = ei lisättyä sokeria. Lisäksi kokeilin ekaa kertaa tehdä raakakakkua, josta siitäkin tuli hyvää, nam. Konvehteja söin yhteensä ehkä 10 kpl, mikä on rutkasti paljon vähemmän kuin edellisten joulujen noin kymmenen paketillista.. Eikä tunnu että mistään olisin jäänyt paitsi.

Pikkuneiti oli joulun alla monta yötä mummulassa ja huomenna tulee taas yökylään. Tässä välissä nukun univelkaa pois ja vain lepään, jouluyöt oli yllättävän lyhyitä. Kaikki lapset oli paikalla vähintäänkin aattona (ja aattoyönä), ja viimeiset lähti koteihinsa eilen, ja tietty kaukolapsien kans piti viettää aikaa kun pitkästä aikaa tulivat käymään. Ilmajoogailtiin, neulottiin villasukkia, juteltiin, pelattiin ja kateltiin elokuvia. Ihan parasta

Ei kommentteja: