Matkailua, joogaa, mansikoita, enkeleitä, luomua. Hetkiä, ajatuksia ja elämää.

maanantai 19. maaliskuuta 2018

Mistä kevät alkaa? (#1111)Huomisen kevätpäiväntasauksen sanotaan olevan kevään ensimmäinen päivä. Mutta mistä tietää että on kevät? Onko se silloin kun aurinko paistaa siniseltä taivaalta ja lämmittää nenänpäätä, räystäät tippuu ja pellon pinta alkaa pikkuhiljaa tulla näkyviin?

Vai kenties sitten kun pihatieltä on lumet alkaneet sulaa, mutapinta paljastuu vähin erin, autot jumii ylämäkeen, ja alkaa kaiholla muistella lapsuuden lällyleikkejä..?

Tietääkö kevään koittaneen siitä että ulkona tuoksuu paljastuva maa, päivänvaloa riittää pitkälle iltaan, tekee mieli puuhastella pihalla: pitää vaikka halkotalkoot tai virittää trampoliiniin matto paikoilleen?

Kissojen kevät ainakin alkaa ulkoilulla ja maassa möyrimisellä, auringonlämmöstä nauttimisella. Zen-moodi päälle ja tiukka keskittyminen pelkästään nyt-hetkeen!

Kevät on varmasti jo silloin kun auringonlaskut siirtyy takapihalta talon päätyyn, ja se taas saa vastapäisen maiseman ihanasti kultaantumaan ilta-auringon kajossa.

Ja viimeistään sitten kun kaikki pienet piipat nostaa päätään maan uumenista. Jäälleennäkemistä malttamattomana odotellen..


(Tämä on tän blogin postaus numero 1111!)

2 kommenttia:

Tillariina kirjoitti...

En tiedä miksi, mutta minulla kevät alkaa 1.4. oli sää sitten mikä hyvänsä! :)

Vianna kirjoitti...

No ohoh, sullapa on täsmällinen keväänaloitus!