Matkailua, joogaa, mansikoita, enkeleitä, luomua. Hetkiä, ajatuksia ja elämää.

keskiviikko 9. marraskuuta 2016

Todellinen onni

Viisaita ajatuksia päivääsi:
Todellisen onnen 10 käskyä by Deepak Chopra


1. Kuuntele kehosi viisautta
Kehomme ilmaisee itseään erilaisin mukavuutta tai epämukavuutta viestivin signaalein. Kun valitset jonkin tietyn käyttäytymistavan, kysy keholtasi “Miltä tämä sinusta tuntuu?” Jos kehosi lähettää viestin fyysisestä tai tunteisiin pohjautuvasta ahdingosta, ole tarkkana. Jos kehosi signaali viestii mukavuutta ja innokkuutta, anna mennä.


2. Elä nykyhetkessä
Nykyhetki on ainoa hetki, joka sinulla on. Pidä huomiosi siinä, mikä on tässä ja nyt: etsi täysipainoisuutta joka hetkestä. Hyväksy kaikki osaksesi tuleva täysin ja kokonaan, jotta voit arvostaa sitä, oppia siitä, ja sen jälkeen päästää siitä irti. Nykyhetki on juuri sellainen kuin sen kuuluukin olla. Se heijastaa luonnon rajattomia lakeja, jotka ovat tuoneet sinulle juuri tämän ajatuksen, tämän tietyn fyysisen reaktion. Tämä hetki on sellainen kun se on, koska maailmankaikkeus on sellainen kuin se on. Älä rimpuile asioiden rajatonta suunnitelmaa vastaan, vaan sen sijaan ole yhtä sen kanssa.


3. Ota aikaa ollaksesi hiljaa...
…ja meditoidaksesi, hiljentääksesi sisäisen dialogisi. Hiljaisuuden hetkinä voit ymmärtää, että olet ottamassa uudelleen yhteyttä puhtaan tietoisuutesi lähteeseen. Kiinnitä huomiota sisäiseen elämääsi, jotta sinua ohjaisi toiminnassasi intuitio, eivätkä ulkoa tulevat tulkinnat siitä, mikä on tai ei ole hyväksi sinulle.


4. Luovu ulkoisen hyväksynnän tarpeestasi
Olet itse oman arvosi paras asiantuntija, ja tavoitteesi on löytää oman itsesi ääretön arvo, riippumatta siitä, mitä kukaan muu ajattelee. Tässä oivalluksessa piilee suuri vapaus.


5. Kun huomaat reagoivasi vihalla...
…tai vastustaen johonkin henkilöön tai tilanteeseen, muista, että oikeasti kamppailet vain itsesi kanssa. Vastustamiseen turvautuminen on vanhojen koettujen loukkausten luoma puolustusreaktio. Kun päästät irti tästä vihasta, parannat itsesi ja teet yhteistyötä maailmankaikkeuden virtauksen kanssa.


6. Muista, että maailma "ulkopuolellasi" heijastaa todellisuuttasi "sisälläsi"
Ne ihmiset, joihin reagoit kaikkein voimakkaimmin – olipa se sitten rakkaudella tai vihalla – ovat heijastumia sisäisestä maailmastasi. Se, mitä vihaat eniten, on se puoli itsestäsi, jonka voimakkaimmin kiellät. Sitä, mitä eniten rakastat, toivot itsellesi kaikkein eniten. Hyödynnä ihmissuhteiden tarjoamaa peiliä ohjaamaan omaa kehitystäsi. Tavoitteena on täydellinen itsetuntemus. Kun saavutat tämän pisteen, se mitä eniten haluat on siellä automaattisesti, ja samalla häipyvät juuri ne asiat, joita vihaat eniten.


7. Jätä tuomitsemisen taakka
Tunnet olosi paljon kevyemmäksi. Tuomitseminen määrittelee tilanteita oikeiksi tai vääriksi, kun ne oikeasti vain ovat sellaisia kuin ovat. Kaiken voi ymmärtää ja antaa anteeksi, mutta kun tuomiset, eristät mahdollisuuden ymmärtämiseen ja keskeytät rakastamaan oppimisen prosessin. Toisia tuomitessasi heijastat omaa itsehyväksynnän puutettasi. Muista, että jokainen ihminen, jolle annat anteeksi, lisää itseäsi kohtaan tuntemaasi rakkautta.


8. Älä pilaa kehoasi toksiineilla
Olipa kyseessä sitten ruoka, juoma tai haitalliset tunteet. Kehosi on enemmän kuin pelkkä elämää ylläpitävä järjestelmä. Se on väline, joka kuljettaa sinua oman kehityksesi matkalla eteenpäin. Jokaisen solun terveys vaikuttaa kokonaisvaltaiseen hyvinvointiinsi, koska jokainen solu on tietoisuuden piste siinä tietoisuuden kentässä, joka sinä itse olet.


9. Korvaa pelkoon pohjautuva käytös rakkauteen pohjautuvalla käytöksellä
Pelko on muistin tuote, joka majailee menneisyydessä. Kun muistamme, mikä on satuttanut meitä aiemmin, käytämme omaa energiaamme sen varmistamiseen, että jokin vanha kipu ei toistu. Mutta yritys pakottaa menneisyyttä nykyhetkeen ei koskaan pyyhi pois sitä vaaraa, että meihin saattaa sattua. Tämä vaara katoaa vasta siinä vaiheessa, kun löydät oman olemuksesi turvan – toisin sanoen rakkauden. Sisälläsi olevan totuuden ohjaamana voit kohdata minkä tahansa uhan, koska sisäinen voimasi on pelon suhteen haavoittumaton.


10. Ymmärrä, että fyysinen maailma on vain syvemmän älykkyyden peili
Älykkyys on kaiken materian ja energian näkymätön järjestäjä, ja koska osa tästä älykkyydestä on sinussa, olet osa kosmokseen järjestystä tuovia voimia. Olet erottamattomasti linkittynyt kaikkeen, joten sinulla ei ole varaa pilata planeetan ilmaa ja vesiä. Mutta syvemmällä tasolla sinulla ei myöskään ole varaa elää saastuneen mielen kanssa, koska jokainen ajatus jättää jäljen koko älykkyyden kenttään. Eläminen tasapainossa ja puhtaudessa on parasta sinulle ja Maalle.

Ei kommentteja: