Matkailua, joogaa, mansikoita, enkeleitä, luomua. Hetkiä, ajatuksia ja elämää.

perjantai 10. kesäkuuta 2016

Ylioptimistinen erakkopalvelija


Erilaisia tarinoita kertomalla mun ego yrittää peittää sen mitä mun sydän oikeesti sanoo. Päällimmäisenä siellä puhuu erakko, joka kaikkein eniten pelkää että häntä satutetaan, ja siksi hän voi vaikuttaa vähän jopa ilkeältä ja kovalta ja kylmältä. Hänestä voi tuntua ikäänkuin koko maailma olisi häntä vastaan. Hän mieluummin pitää panssaria edessään kuin paljastaa haavoittuvuutensa, ettei kukaan vain pääse satuttamaan häntä.


Toiseksi eniten äänessä on ylioptimisti, joka positiivisella tarinallaan pyrkii välttämään tunteensa. Hän haluaa kokea vain ja ainoastaan mielihyvää, ja voikin helposti uppoutua esim. syömiseen, juomiseen, telkkarinkatseluun ym mielihyvää tuottaviin toimintoihin. Näin hän välttelee sitä mitä on, mitä tuntee ja kokee. Joskus hän selittää asiat niin ylipositiivisesti, ettei se enää ole hänen korkeimmaksi hyväkseen.


Ja kylläpä siellä välillä piipittelee palvelijakin. Tiedättehän se tyypin, joka aina asettaa toiset itsensä edelle, ja näin ollen unohtaa oman parhaansa. Nyt kun tiedän ketkä mua ohjailee, osaan kiinnittää niihin paremmin huomiota, ja ehkä opin lopulta myös näkemään niiden ohi ja kuulemaan omankin ääneni. Saadakseni nämä selville tein egon arkkityypit -testin, joka kuuluu yhteen kurssiin mitä tässä kesän leppoisien päivien ratoksi aloin kahlaamaan läpi. Aika mielenkiintoista oppia tämmösiä asioita itsestään!

Ei kommentteja: