Matkailua, enkeleitä, luomuviljelyä, itsensä etsimistä ja löytämistä. Kuvia ja vähän tekstiä.

keskiviikko 27. kesäkuuta 2012

Töitä

Neiti valokuvaa kukkia ja suunnittelee. Teini-ikäisten poikien kesätyö on näköjään nukkuminen. Lapsi kantaa kiltisti pyykkikoreja, taimipurkkeja, mitä milloinkin puolikuntoiset vanhemmat keksii pyytää. Istutukset on pikkuhiljaa päätyneet maahan asti: neljä riviä vattua, kaksi kolmesta viiniköynnösrivistä. Huomisen suurin työ on noutaa lisää omenapuita, ja mahdollisesti istuttaakin ne sekä loput viiniköynnökset.

Kotitöistä tulee tehtyä tiskit ja pyykinpesu, välillä on pakko imuroida enimmät villakoirat nurkista. Kummasti ne lisääntyy vaikka elukat käytännössä asuu ulkona kaiket päivät. Muutoin nuo kotityöt (mukaanlukien ruuanlaitto) voisi ihan hyvin ulkoistaa. Vaikka ruuanlaitto onkin osittain ulkoistettu, takapihan grilli on ollut suhteellisen kovassa käytössä.

Ja tiedättekös, mansikkapelto on valkoisenaan kukista! Nyt kun saadaan hommattua rastasverkot niin saatetaan ehkä hukkua mansikoihin. Lapsi lupasi poimia pakastimen täyteen ja myydä loput mansikat tarvitseville. Taitaakin tienata eniten meistä tänä kesänä :o)

(Haaveet uudesta jääkaapista - ja sen myötä valmiista uudesta keittiöstä - käy kuumempina kuin ikinä. Mistä löytyisi isolla alella varustettu sidebyside -jääkaappipakastin?)

3 kommenttia:

Tillariina kirjoitti...

Viinin viljelijöiksikö sitä on alettu? Huomenna taitaa olla tulossa sateeton päivä, että saa leikattua nurmikon vai pitäiskö mun kanssa laittaa joku murrosikäinen töihin? Voipa olla ihan hyvää liikuntaa mun reisille ja kylkipaloille! :)

Mies haaveilee jääkaapista, jonka ovesta saa jääpaloja tai siinä voisi olla myös telkkari! Minä haaveilen ISOsta jääkaapista. Kumpikaan haave ei taida toteutua!

Matonkude kirjoitti...

Ihana mansikkainen lupaus lapselta =D

Jaana Mäkelä kirjoitti...

ihana blogi sulla,rauhoittavia kuvia ja sitä tavallista arkea.
Tässä opettelen vasta bloggaamaan ja sormisuussa miten saan muitten blogeja omalla sivustollani näkymään..huokau:)..eiköhän sekin vielä onnistu..Hyvää loppuviikkoa teille sinne. :)