Matkailua, joogaa, mansikoita, enkeleitä, luomua. Hetkiä, ajatuksia ja elämää.

maanantai 18. huhtikuuta 2011

Viikonlopun parhaat* Pihapuuhastelu *
Nurin meni vanhoja risuisia syreenejä, jotka kasvoivat kulkureittien ja maiseman tiellä. Hopeapajusta pudotettiin iso oksa, vielä jäi vähän mietintään josko jo rojauttaisi koko puun nurin. Oksasilppuri alias puputin on raksuttanut ahkerasti, ja sitä hommaa vielä riittää. Auringonpuolella on päässyt harrastamaan pienimuotoista haravoimista ja uuden kukkapenkin kaivelua. Kasvimaalle pääsee ihan kohta.

* Poikien huoneiden siivous/uudelleenjärjestely *
Isoilta sisaruksilta peritty järjestys meni uusiksi, pojat sai nyt viimein omat huoneet, tosin äiti vähän auttoi päättämään mihin kohtaan mikäkin mööpeli sijoitetaan. Paljon tavaraa huoneista lähti pois, niille sijoituspaikkaa mietitään seuraavaksi. Ja viimein voi tuoda yläkerrasta entisestä lastenhuoneesta loput tarpeelliset tavarat omiin huoneisiin.

* Lumen alta paljastuvat pellot ja kukkapenkit *
Lauantaina saattoi jo vähän aavistella mistä kohti pelto tulee kohta näkyviin, sunnuntaina maata oli näkyvissä jo vaikka kuinka paljon. Ihmeellinen on tämä aurinko ja lämpö. Kukkapenkkienkin paikat voi jo nähdä. Kunpa koirat ja lapset osaisivat väistellä niitä.

* Kukat *
Sisällä kukkii lehtikaktukset, ulkona ensimmäiset lumikellot. Krookuksia on noussut pitkä rivi, narsissien ja tulppaanien hiippoja on siellä täällä. Perennojakin on jo näkyvissä. Onpa kiva muistella että mikähän se tuokin tuossa oli. Kiva tavata kaikki heidät pitkän talven jälkeen.

* Sovussa leikkivät lapset *
Huoneiden siivoamisen myötä leikkiminenkin maistuu taas ihan eri tavalla. Viime aikoina ovat yhdessä lähinnä tapelleet tai pelanneet. Nyt innostuivat kehittelemään vaikka minkälaisia leikkejä, ja sehän tietysti näkyy heti huoneiden siivossa. Puissa kiipeily on myös kivaa. Ja jalkapallo sekä kopittelu pesäpallolla. Sulkapalloverkkoa ei vielä viritetty paikoilleen.

* Ilta-aurinko *
Aurinkoa riittää pitkälle iltaan. Matalalta paistava ilta-aurinko värjää maiseman niin kauniin lämpimäksi, että on ihan pakko kameran kanssa hiippailla pihamaalla etsimässä kuvauskohteita. Huomaan, että kuvissta tahtoo tulla vähän tärähtäneitä. Syytän siitä kertaalleen vinksahtanutta ja paikoilleenmurjottua objektiiviä, kuvaajassahan vika ei voi olla.. Tarvitsen näköjään myös uuden pokkarin kesän kukkakuvia varten :o)

* Hyvä ruoka, juoma ja seura *
Parhautta on sekin, kun lapset hoksaavat vaatia jotain tiettyä ruokaa. Ai kun tekis mieli isin tekemiä hampurilaisia. Ja sitten soitetaan isille että käy kaupassa ostamassa hampurilaistarvikkeita ja tule tekemään ruokaa. Iltapalaksi vähän tortillasipsuja, tsatsikia ja itse tehtyä marjaviiniä (lapsille mehua) sekä saunan päälle hyvä elokuva.

1 kommentti:

pioni kirjoitti...

Ihanaa kun pihalla voi taas puuhastella. Minäkin sahasin syreenistä muutamia oksia, ne odottavat vielä oksasilppurin käynnistämistä, ehkä kerään vielä lisää oksia.
Ja haravan varteenkin olen saanut tarttua, muutama neliö oli jo kuivaa...
Kukkapenkkiäkin tuli jo vähän laajennettua;)

KEVÄT on ihanaa aikaa!