Matkailua, enkeleitä, luomuviljelyä, itsensä etsimistä ja löytämistä. Kuvia ja vähän tekstiä.

maanantai 7. kesäkuuta 2010

Kotiseutumatkailua II


Väisälänmäki, Lapinlahti


Väisälänmäki on Lapinlahdella kymmenen kilometrin päässä kunnan keskustasta sijaitseva Suomen kansallismaisema. Sen läpi kiertää 3,4 kilometrin pituinen luontopolku, jonka varrella on useita levähdyspaikkoja, kota, sekä kesäisin auki oleva Karjamaja-kahvila. Väisälänmäen korkein kohta, Linnanmäki, kohoaa 220 metrin korkeuteen meren pinnasta katsottuna ja 135 metrin korkeuteen Onkivedestä katsottuna. Mäen päällä sijaitsee vuonna 1995 rakennettu näköalatorni. (Wikipedia)


Vielä-Isomman synttärit ja peruskoulunlopettajaiskemut vietettiin vaihtelun vuoksi Väisälänmäellä. Hih, tulipa samalla tehtyä lasten vaatima reissu "Linnanmäelle". Raahattiin huoltopolkua pitkin kodalle muutama litra kahvia, vielä useampi litra limsaa, kylmälaukullinen makkaraa tykötarpeineen ja pari keksipakettia.


Vieraaksi saatiin kaikki savolaisserkut melkein kaikkine vanhempineen sekä mummi ja ukki. Kahdeksan aikuista ja kolmetoista 5-17-vuotiasta lasta. Ihan riittävästi hulinaa ja vilinää.. Hyvin kaikki jaksoivat kiivetä juurakkoista ja kivistä polkua kodalle, ja makkaransyönnin jälkeen vieläkin ylemmäs näkötornille asti, hurjimmat jopa torniinkin.


Lapset olivat innoissaan, mummi ja ukki tykkäsivät. Meinasi olla kova työ saada lapset alas tornista ja sen jälkeen pidettyä silmien alla etteivät lähde kiipeilemään omin lupinensa. Vaikka riittipä niillä liikunnan riemua siinäkin kun könysivät kivien päällä ja juoksivat rinnettä ylös ja alas.


Mäen päällä laidunsi parikymmenpäinen karja. Sarvelliset ja sarvettomat, aikuiset ja vasikat sulassa sovussa perinnemaisemia ihaillen. Välillä niistä lähti kova meteli. Niissäkin riitti lapsilla ihmettelemistä.


Valitettavasti kävi se klassinen, eli kamerasta simahti akku ennen kuin päästiin näkötornille asti.. Tulomatkalla lehmätkin asettuivat poseeraamaan eikä niistäkään ole kuvan kuvaa, harmi. Täytyy joskus käydä uudestaan, kiertää koko luontopolkukin.

1 kommentti:

Kesäkukka kirjoitti...

Kaunista on maisema!
Ja kelikin taisi olla sopiva.