Matkailua, enkeleitä, luomuviljelyä, itsensä etsimistä ja löytämistä. Kuvia ja vähän tekstiä.

lauantai 12. kesäkuuta 2010

Kivennäiset paakuissa


Runsasmultaisilla hietamoreenipelloillamme on runsaasti kivennäispaakkuesiintymiä. Koko viikko on vierähtänyt kerätessä kiviä kahden ja puolen hehtaarin alalta. "Miehiä" työssä on ollut vaihteleva määrä, yleensä 1-2, joskus kolmas ja neljäskin ovat läsnäolollaan ilahduttaneet kivenkerääjiä. Isot lapset livistivät heti alkuviikosta mummun luo, jäi niiltä melkein koko lysti kokematta. Vähän-Isompi on oikein innokas Vantti-kuski, onkin saanut ajella kärry perässä mielin määrin ja välillä jopa kaivaa isompia kiviä kauhalla ylös pellosta.

Onneksi meillä on yksi iki-innokas pihatyöntekijä, joka viihtyy ulkona työssä kuin työssä säällä kuin säällä.


Sää onkin suosinut koko viikon, pientä tihkusadetta lukuunottamatta ilma on ollut mitä mainioin. Nyt sen sijaan vettä vihmoo lähes vaakasuoraan. Siksi otin kuvan kivikasasta ikkunan läpi, vaan eipä tuosta oikein näe kivien todellista määrää. Reilu 30 peräkärryllistä on kuitenkin melkoinen kasa. Nyt meillä riittääkin kiviä erinäisiin pihaprojekteihin..


2 kommenttia:

Kesäkukka kirjoitti...

Meidän pikku-peltopläntti on kauhean savista ja kivistä. Kiviä kerännyt olen minäkin sieltä tänä keväänä/kesänä, mutta aina sieltä niitä ylös nousee. Samoin siellä on vanhan ulkohuusin jätökset ajettu peltoon (aiemmat asukkaat) + tontilta löytyy muutenkin tunkioita useammasta paikkaa. On se elämä ollut joskus muinoin melkoista omien nurkkien roskaamista :/
Joten pellosta nousee myös kaikenlaista muovia ja lasia...
Porkkanoita yritin pari kesää sitten kasvattaa tuolla savipellossa, mutta tuli sellaisia lyhyitä ja paksuja ;)

On tuossa kivimäärässä ollut teillä melkoinen urakka! Mutta onhan se hyvä, että ei tarvitse kiviä käydä ostamassa tai haalimassa muualta :)

Mukavaa viikonlopun jatkoa!

Vianna kirjoitti...

Kiitos Kesäkukka!

Meidän pelloista on onneksi löytynyt ihmeen vähän rojua. Muovinriekaleita lähinnä, ja muutamia narunpätkiä. Eipä noita peltoja ole vuosikymmeniin viljeltykään.