Matkailua, joogaa, mansikoita, enkeleitä, luomua. Hetkiä, ajatuksia ja elämää.

sunnuntai 25. huhtikuuta 2010

Tuli talvi halla


Perjantai-iltana alkanut lumisade jatkui koko eilisen päivän. Lämpötila on pysytellyt just ja just plussalla, viime yönä pakkasta oli 5,5 astetta. Hassua tämä. Ensin kevät tuli hirmu ryminällä, sitten juroi pari viikkoa paikallaan ja nyt onkin ottanut takapakkia ihan urakalla. Tänään sentään paistaa aurinko, muttei sekään paljon lämmitä. Pohjoistuuli puhaltaa navakasti.

Meidän lapset ei ole vielä vaihtaneet toppavaatteita keväisempiin, ja hyvä niin. Omat talvikengät on vaihtuneet uusiin ruusunpunaisiin kumppareihin, niillä on kuljettu kaikki kauppareissutkin. Mutta nyt on niin kylmää, että ei edes villasukat kumppareissa riitä. Varpaat on jäässä jo kolmatta päivää..

Lämmikettä kylmiin kevätpäiviin on tuonut leivinuuni. Eilen oli leipäpäivä: perunarieskaa ja karjalanpiirakoita. Ja pakko kait se on paljastaa: meillä Mies leipoo. Minä en oikein tule toimeen taikinoiden kanssa.. Hyvä että Mies tulee, osaa leipoa pullat, kakut ja leivät. Namskis!


3 kommenttia:

Pellon pientareella kirjoitti...

Kyllä meillä enimmät lumet sulivat jo eilen. Ihanan näköiset piirakat ja rieskat, vau!

pioni kirjoitti...

Ruusunpunaiset kumpparit kuulostavat ihanilta:)

Vianna kirjoitti...

Kiitos!

Meillä lumet suli vasta maanantain auringossa. Ja tiistai-iltana satoi uudestaan maan valkoiseksi :o) Keikkuen, keikkuen..

Ruusunpunaiset kumpparit on hienostelukengät, peltotöitä tehdään vanhoilla kontioilla :o)